19. Balkan Tekvando Şampiyonası

- Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Şahin: "Bundan 15-20 yıl önce Türkiye'de fazla organizasyon yapılmıyordu. Bugün çok büyük organizasyonları yapacak güce erişmiş ve bunların altından başarıyla kalkan bir ülke konumuna geldik"

Google Haberlere Abone ol
19. Balkan Tekvando Şampiyonası


EDİRNE (AA) - Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Türkiye'nin büyük organizasyonları başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini söyledi.

Metin Şahin, Edirne'de gerçekleştirilen 19. Balkan Tekvando Şampiyonası kapsamında düzenlenen yemekte açıklamada bulundu.

Organizasyonun, Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapan Edirne'de düzenlenmesinin anlamlı olduğunu anlatan Şahin, "Spor; dil, din, ırk demeden insanları bir araya getiren ve kardeşliğin tesis edilmesini sağlayan büyük bir buluşma aracıdır. Sporun temelinde dostluk, barış, nezaket, alçak gönüllülük, hizmet ve yardım yatar. Bu anlamda ülkemize gelen, misafir olan 8 ülkeden antrenör, idareci ve sporcu kardeşlerimizle güzel bir şampiyonayı gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin organizasyon düzenleme konusunda başarılı bir ülke haline geldiğini aktaran Şahin, "Bundan 15-20 sene önce Türkiye'de fazla organizasyon yapılmıyordu. Bugün çok büyük organizasyonları yapacak güce erişmiş ve bunların altından başarıyla kalkan bir ülke konumuna geldik. Bu hizmeti sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza camiamız adına teşekkürü borç biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye Tekvando Federasyonunun çok başarılı işlere imza attığını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Biz bir ekibiz. Antrenörü, hakemi, idarecisi, kulüp yöneticisi, sporcusu, bu ekibin içinden çıkan başarılarla Türkiye Tekvando Federasyonu dünyada en başarılı federasyon haline gelmiştir. Her başarının arkasında çok büyük emekler ve doğru stratejiler yatar. Dünyanın en güçlü ülkeleriyle yarıştık ve takım halinde haziran ayında 2 altın ve 1 gümüş madalya kazanarak, dünya ikinciliği gibi büyük bir başarı aldık. Bütün kategorilerde başarılarımız devam etti."

Metin Şahin, elde ettikleri başarıların Türkiye'yi, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na en iyi şekilde taşıyacağını dile getirdi.

Balkan Tekvando Birliği ve Türkiye Tekvando Federasyonu iş birliğiyle Edirne'de düzenlenen 19. Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Romanya ve Sırbistan'dan 600'e yakın sporcu mücadele ediyor.

Yorumlar