18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü

- Milli Savunma Bakanı Işık: "Tarihten aldığımız güç ve sorumlulukla dün olduğu gibi bugün de Çanakkale ruhunu yaşatacak, şehit kanlarıyla yoğrulmuş vatan toprağımızın asaletine, izzetine ve şehitlerimizin hatırasına uygun davranacağız" - "Ülkemizi, devletimizi, vatanımızı ve bayrağımızı namusumuz ve şerefimiz bilerek koruyacağız. Ne içerideki hainler ne de dışarıdaki düşmanlar ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasını engelleyemeyecektir"

Google Haberlere Abone ol
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü

ANKARA (AA) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Tarihten aldığımız güç ve sorumlulukla dün olduğu gibi bugün de Çanakkale ruhunu yaşatacak, şehit kanlarıyla yoğrulmuş vatan toprağımızın asaletine, izzetine ve şehitlerimizin hatırasına uygun davranacağız." ifadesini kullandı.

Işık, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Çanakkale Zaferi'nin bağımsızlığın ve özgürlüğün simgesi, al bayrağı bir daha asla indirilmemek üzere göndere çekildiği tarihin altın sayfası olduğunu belirtti.

Bu büyük destanın, namusu bildiği vatanının ve milletinin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze alan yüz binlerce kahramanın eseri olduğunu vurgulayan Işık, "Bir gül bahçesine girercesine toprağa düşen o kahramanlar, dünyayı kendilerine hayran bırakan mücadeleleriyle, 'Çanakkale Geçilmez' sözündeki inancı ve kararlılığı, tarihe kanlarıyla kazımışlardır." değerlendirmesinde bulundu.

- "Türk Silahlı Kuvvetlerinin onurlu mensupları her daim görevdedir"

Çanakkale Zaferi'nin, binlerce yıllık şanlı tarihe sahip milletin, yeniden dirilişinin de sembolü olduğunun altını çizen Işık, mesajında şunları kaydetti:

"Tarihten aldığımız güç ve sorumlulukla dün olduğu gibi bugün de Çanakkale ruhunu yaşatacak, şehit kanlarıyla yoğrulmuş vatan toprağımızın asaletine, izzetine ve şehitlerimizin hatırasına uygun davranacağız. Ülkemizi, devletimizi, vatanımızı ve bayrağımızı namusumuz ve şerefimiz bilerek koruyacağız. Ne içerideki hainler ne de dışarıdaki düşmanlar ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasını engelleyemeyecektir.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin asil ve onurlu mensupları, terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf etmek, halkımızın ve sınırlarımızın güvenliğini sağlamak, terörün bölgemizde yerleşik hale gelmesini engellemek, bölgede huzur ve istikrarı tesis etmek maksadıyla yurt içinde ve yurt dışında her daim görevdedir. Zaferin 102. yılında şehitlerimizi rahmetle anarken, onlara olan şükran borcumuzu vatanımıza, bayrağımıza, birlik ve beraberliğimize daha kararlı şekilde sahip çıkarak ödeyebileceğimizi unutmamalıyız. Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, zaferde payı olan tüm kahramanlarımız ile ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum."



Yorumlar