17 Yaş Altı Kızlar Avrupa Hentbol Şampiyonası'na doğru

- Başantrenör Hakan Dinler yönetimindeki 17 Yaş Altı Kız Milli Takımı, şampiyonanın hazırlıklarını 12 Ağustos'a kadar Ankara'da sürdürecek - Başantrenör Dinler: "Hedefimiz ve tüm planlarımız, grup birincisi olarak çıkmak"

Google Haberlere Abone ol
17 Yaş Altı Kızlar Avrupa Hentbol Şampiyonası'na doğru


ANKARA (AA) - 17 Yaş Altı Kız Milli Hentbol Takımı, Litvanya'da düzenlenecek 2. Klasman müsabakalarının hazırlıklarını Ankara'da sürdürüyor.

Başantrenör Hakan Dinler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Klaipeda kentinde 14-20 Ağustos'ta düzenlenecek şampiyonaya 2,5 senenin ardından oluşturulan 20 kişilik bir ekiple hazırlandıklarını ifade etti.

Milli takımda bulunan sporcuların yaşları küçük olmasına rağmen antrenmanlardaki performansının iyi olduğunu vurgulayan Dinler, "Çocukların yaşları küçük ama takımın aşağı yukarı yüzde 70'i Süper Lig'deki takımların kadrosunda bulunuyor. Bazı oyuncular ise takımlarında ilk 7 olarak çok ciddi mücadele veriyorlar." diye konuştu.


- Hedef grubu ilk sırada bitirmek


Dinler, 2. Klasman'da A Grubu'nda Portekiz, İtalya, Gürcistan ve Belarus ile mücadele edeceklerini belirtti.

Kadrolarını birkaç gün içinde 18 kişiye indireceklerini anlatan Dinler, "12 Ağustos'a kadar Ankara'da kamptayız. 13 Ağustos'ta Litvanya'ya hareket edeceğiz. İyi bir gruba düştük. Hedefimiz ve tüm planlarımız grup birincisi olarak çıkmak." değerlendirmesini yaptı.

"Avrupa Şampiyonası'na katılmayı hak etmek istiyoruz." diyen başantrenör Dinler, şunları kaydetti:

"Bunun için yeterli güce sahibiz. Biz buradan, karşı gruptaki Litvanya, Ukrayna ve Finlandiya ile finali oynayıp, başarıp gelmek istiyoruz. Şansımızın yüksek olduğuna inanıyorum. Ben sporda bu tür tahminleri sevmiyorum. Biz bunu başarabilecek yetenekli bir kadroya sahibiz. Ev sahibi Litvanya var. Ev sahipliğinin avantajları olabilir."

Yorumlar