"17 Aralık kumpası" davası

-Aralarında Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 67 sanık hakkında açılan davada, reddi hakim talebinde bulunulması üzerine duruşma 23 Ocak 2017'ye ertelendi

Google Haberlere Abone ol
"17 Aralık kumpası" davası

İSTANBUL (AA) - Takipsizlikle sonuçlanan "17 Aralık soruşturmasında" usulsüzlük yapıldığı ve kumpas kurulduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma sonucunda, aralarında Fetullah Gülen ve eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 4'ü tutuklu 67 sanık hakkında açılan davada, reddi hakim talebinde bulunulması üzerine duruşma 23 Ocak 2017 gününe ertelendi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan ilk duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, iddianamenin özetinin okunmasına geçilecekti. Bu sırada, söz alan bir kısım sanık avukatları, iddianamenin tamamının okunmasını talep etti.

Talebinin reddine karar veren mahkeme heyeti, iddianamenin özetinin okunacağını açıkladı. Bunun üzerine tekrar söz alan bir kısım sanık ve avukatlar, reddi hakim talebinde bulunacaklarını, bu nedenle talebin karara bağlanması için dosyanın bir üst mahkeme olan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesini istedi.

Bu talebin üzerine mahkeme heyeti de, reddi hakim talebinin karara bağlanması amacıyla dosyanın İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar vererek, duruşmayı 23 Ocak 2017 gününe erteledi.

Yorumlar