16 Şubat'ta Türkiye ve Dünya Gündeminde Öne Çıkanlar

16 Şubat 2024 Cuma günü; TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve bakanların katılımıyla gerçekleşecek etkinlikler, ekonomik raporlar ve uluslararası konular gündemi belirliyor. Spor ve güncel olaylarda önemli gelişmeler yaşanıyor.

Google Haberlere Abone ol
16 Şubat'ta Türkiye ve Dünya Gündemi Başlıkları

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul'da bir dizi açılışa katılacak. Zeytinburnu'ndaki Konyalı Camii, Diyanet Kur'an Kursu, Taziye Evi, Anaokulu ve Kapalı Otopark'ın açılışı öne çıkan etkinlikler arasında.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da valiliği ziyaret edecek ve Diyarbakır'ın Gelecek Tasavvuru Kongresi'ne katılacak. Ayrıca, AK Parti Seçim Bürosu'nun açılışı ve kanaat önderleriyle bir toplantı gerçekleştirilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Afyonkarahisar'da valiliği ziyaret edecek ve Kadınlarla Büyük Afyonkarahisar Yolunda Buluşması'na katılacak.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Samsun'da Mert Irmağı Islah Projesi'nin temel atma törenine katılacak. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Antalya'da ekonomi ve savunma sanayisi ile ilgili toplantılarda yer alacak.

Türkiye İstatistik Kurumu, 2023 yılı Yaşam Memnuniyeti Araştırması sonuçlarını ve diğer önemli ekonomik verileri açıklayacak.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 60. Münih Güvenlik Konferansı'na katılıyor. İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve insani krizin takibi devam ediyor.

Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan toprak kayması sonrası kayıp kişilerin aranması, Marmara Denizi'nde batan gemiyle ilgili arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Gazze ile ilgili önemli bir açıklama yapacak.

Trendyol Süper Lig ve 1. Lig maçları, Vodafone Sultanlar Ligi ve ING Türkiye Kupası müsabakaları ile Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden sporcuların mücadeleleri spor gündemini meşgul ediyor.

Yorumlar