"16 Nisan referandumu, gençlerin önünü açacak"

- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: - "16 Nisan, 15 Temmuz’da millet olma şuuruyla meydana inen gençlerin, çok daha fazla siyasetin ve bu ülkenin yönetiminin içinde olması için önemli" - "16 Nisan, bizim için büyük bir fırsat. Bu fırsatlar yüzyılda bir geliyor. Bu fırsatı kaçırma lüksümüz yok"

Google Haberlere Abone ol
"16 Nisan referandumu, gençlerin önünü açacak"

İSTANBUL (AA) - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "16 Nisan, 15 Temmuz’da millet olma şuuruyla meydana inen gençlerin, çok daha fazla siyasetin ve bu ülkenin yönetiminin içinde olması için önemli." dedi.

AK Parti Esenyurt Gençlik Kolları tarafından Esenyurt Nikah Salonu’nda düzenlenen programda gençlerle buluşan Arslan, burada yaptığı konuşmada, 16 Nisan’da halk oyuna sunulacak anayasa değişikliğiyle gençlerin daha fazla sorumluluk alacağını bildirdi.

Gençlere daha iyi bir gelecek bırakmak istediklerini belirten Arslan, geleceğin ancak geçmişin iyi bilinmesiyle kurulabileceğini, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin de yakın geçmişteki acıların tekrar yaşanmaması için önemli olduğunu ifade etti.

Arslan, Gezi Parkı olaylarında dış güçlerin menfaati doğrultusunda ülkenin büyük projelerine karşı çıkıldığını dile getirerek, 16 Nisan’da oylanacak anayasa değişikliğiyle Türkiye’nin daha da büyümesi işine gelmeyenlerin türlü oyunlarla ülkenin önünü kesmeye çalıştığını söyledi.

16 Nisan’daki referandumla milletin en doğru kararı vereceğini vurgulayan Arslan, Cumhurbaşkanı hükümet sisteminin değişikliğiyle yürütmede çift başlılığın giderileceğini aktardı.

Arslan, "Tek merkezden yönetilen, hedefleri ortak bir yapıyla iş yapmamız lazım. Bunun için 16 Nisan önemli. Biz millete güveniyoruz. Zaten millet için bunu yapıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

- "Bu fırsat, yüzyılda bir gelir"

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini düzenleyen anayasa değişikliğiyle milletvekili seçilme yaşının 25'ten 18'e indirileceğine değinen Arslan, şöyle devam etti:

"Seçilme yaşını 30’dan 25’e düşürdüğümüzde, genç milletvekilleri Meclise ciddi katkılar verdi. 18-25 arasındaki her bir yaş grubunda, 1 milyon genç var. Bunlar cumhurbaşkanı, milletvekili, belediye başkanının kim olacağına karar veriyorsa, müsaade edin de aynı zamanda seçilebilsinler ama gençlerden korkuyorlar. Gençler bizim geleceğimiz değil mi? Ülke onlara emanet olmayacak mı? Niye korkuyorsunuz? Gençlerin bu işlerle ilgilenmesini, kendini yetiştirmesini, dünyayı öğrenmesini istiyoruz."

Arslan, AK Parti ile Meclisin gençleştiğini anlatarak, "Eskiden 50 yaşında biri milletvekili olunca 'çok genç olmuş' diyorlardı. 31-32 yaşında birini AK Parti bakan yaptı, 'Bu çocuğa mı emanet etti?' dediler. Ali Babacan; Dışişleri Bakanlığı, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı yaptı. Çok da başarılı oldu. Sonra dünya onu gıpta ile izledi. Şimdi de aynı şekilde genç bakan ve milletvekilleri var." diye konuştu.

16 Nisan’ın Türkiye için önemli olduğunu vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

"16 Nisan, ülkemiz üzerinde oyun oynayan dış güçlere karşı Türkiye’nin hedeflerine yürümesi için önemli. 16 Nisan, 15 Temmuz’da millet olma şuuruyla meydana inen gençlerin çok daha fazla siyasetin içinde olması, çok daha fazla bu ülkenin yönetiminin içinde olması için önemli. 16 Nisan, yargının sadece bağımsız değil aynı zamanda tarafsız olması için önemli. 16 Nisan, ülkenin önüne koyduğu büyük hedeflere sağlam adımlarla yürümek için önemli. İnşallah 17 Nisan’da yeni bir Türkiye’ye uyanacağız. 16 Nisan, Türkiye'nin güçlü ve dünyada söz sahibi olması, dış güçlerle daha fazla mücadele etmesi ve onların maşaları olan terör örgütlerini temizlemesi için çok önemli. Türkiye, dünyadaki bütün mazlum ve mağdurların umudu ve hamisi olduğunu için de önemli. 16 Nisan, bizim için büyük bir fırsat. Bu fırsatlar yüzyılda bir geliyor. Bu fırsatı kaçırma lüksümüz yok."

Bakan Arslan, Esenyurt Nikah Sarayı’nda düğün töreni yapılan iki çifti de tebrik etti.

Yorumlar