150 milyon lira vurgun yapan Talu çifti yakalandı

'Var Böyle Tipler' kanalıyla tanınan sosyal medya fenomenleri Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu yakalandı. Var Böyle Tipler hesabının sahipleri Kıvanç ve Beril Koç Talu çifti, reklam kampanyası bahanesiyle yakın çevrelerinden topladıkları 150 milyon TL ile Portekiz'e kaçmakla suçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
150 milyon lira vurgun yapan Talu çifti yakalandı

 

'Var Böyle Tipler' kanalıyla tanınan sosyal medya fenomenleri Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, 150 milyon liralık vurgun yaparak yurt dışına kaçtıkları iddiasıyla gündeme geldi. Ponzi sistemi kullanarak çevrelerini dolandırdıkları iddia edilen çift, haftalardır süren aramaların ardından yakalandı ve gözaltına alındı.

Soruşturma Süreci ve Yurt Dışı Yasağı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Talu çifti hakkında şikayetler üzerine soruşturma başlattı. Şikayet dilekçeleri artarken, Cumhuriyet savcısı çift hakkında yurt dışı çıkış yasağı talebinde bulundu. Sulh Ceza Hakimliği bu talebi kabul ederek Talu çifti hakkında yurt dışı çıkış yasağı kararı verdi.

Talu Çifti
Talu Çifti

 

Dolandırıcılık İddialarının Detayları

Kıvanç Talu ve Beril Koç Talu, reklam kampanyası bahanesiyle yakın çevrelerinden 150 milyon TL toplayarak Portekiz'e kaçtıkları iddia edildi. Çiftin hesaplarını kapattığı ve uzun süre haber alınamadığı belirtildi. Beril Koç Talu'nun ortaokul arkadaşıyla olan ses kaydı ve çiftin yardımcılarına arabaları ile evlerini sattırdıkları iddialar arasında yer aldı. Ayrıca, çiftin şoförlerini de 1 milyon TL dolandırdıkları ve Kenan Doğulu gibi isimlerin de yer aldığı bir veda partisi verdikleri öğrenildi.

OLAYIN DETAYLARI

Kıvanç ve Beril Koç Talu çifti, sosyal medyada tanınan Var Böyle Tipler hesabı ile ünlendikten sonra, yakın çevrelerine reklam kampanyası düzenleyeceklerini iddia ederek 150 milyon TL topladı. İddialara göre, bu parayı topladıktan sonra çift, hesaplarını kapatarak Portekiz'e kaçtı. Günlerce kendilerinden haber alınamaması üzerine mağdurlar harekete geçti.

SES KAYDI VE İDDİALAR

Beril Koç Talu'nun orta okul arkadaşıyla olan bir ses kaydı ortaya çıktı. Bu kayıtta, Talu'nun yardımcılarına arabasını ve evini satmaları talimatını verdiği iddia edildi. Ayrıca çiftin şoförlerini 1 milyon TL dolandırdığı iddialar arasında yer alıyor.

VEDA PARTİSİ VE ÜNLÜ İSİMLER

Kaçmadan önce çiftin, aralarında Kenan Doğulu gibi tanınmış isimlerin de bulunduğu arkadaşlarına bir veda partisi verdikleri öğrenildi. Bu detay, olayın çevrelerindeki kişilere etkisini ve çiftin toplum içindeki konumunu gösteriyor.

MAĞDURLARIN DURUMU VE SONRASI

Çiftin ani kayboluşu ve iddialar, mağdur edildiklerini düşünen kişileri derinden etkiledi. Bu durum, sosyal medya fenomenlerinin güvenilirliği ve etkileri üzerine tartışmaları da beraberinde getirdi. Şu anda mağdurların ve çiftin durumu hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

 

 

Yorumlar