15 Temmuz şehitlerinin aileleri Ankara'da bir araya geldi

- FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen 104 kişinin yakınları, Ankara Büyükşehir Belediyesinin verdiği yemeğe katıldı

Google Haberlere Abone ol
15 Temmuz şehitlerinin aileleri Ankara'da bir araya geldi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen 104 kişinin yakınları, Ankara Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği yemekte bir araya geldi.

ATO Congresium'daki yemeğe, şehit yakınlarının yanı sıra Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Ankara Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar katıldı.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Vali Topaca, yaptığı konuşmada, şehitliğin peygamberlikten sonraki en yüksek makam olduğunu söyledi.

Birçok kişinin 15 Temmuz'da vatan, bayrak, millet için yola çıktığını ve çoğunun şehadet mertebesine eriştiğini anlatan Topaca, "Ne kadar şükretsek azdır. Bu ülke için hayatını ortaya koyacak bir nesil var, bir gençlik var." dedi.

Topaca, bu tür hain girişimlere karşı gerektiğinde hep birlikte sokağa çıkılacağını ve ihanete "dur" denileceğini belirtti.

Vali olarak kendisinin ve tüm ilgililerin telefonun diğer ucunda olduğunu ifade eden Topaca, şehit ailelerinin karşılaştıkları sıkıntıları halletmekten de büyük gurur duyacaklarını kaydetti.

Gökçek de 15 Temmuz'da şehit olanların cennette gittiğini ancak bir taraftan da yüreklerin yandığını söyledi.

Bazı şehit ailelerini ziyaret ettiğini ve gittiği yerlerde çok güzel tablolarla karşılaştığını dile getiren Gökçek, "Allah hepinizden razı olsun. Sizlerin hakkını kesinlikle ödeyemeyiz." diye konuştu.

Gökçek, şehit ailelerinin sorunlarını ellerinden geldiğince çözmeye çalışacaklarını bildirdi.

Yemekte 104 şehit ailesinin bir araya geldiğini belirten Gökçek, şehit ailelerine yönelik çalışmaları anlattı.

- "Kula kulluk edenlerin ne kadar alçaldığını gördük"

Aylar ise inananlar için ölümün de zafer olduğunu kaydetti.

Yıllarca, bu topraklarda yaşayanların kardeşliğinin bozulmaya çalışıldığına işaret eden Aylar, 15 Temmuz'da Türk milletinin dünyaya demokrasi dersi verdiğini söyledi.

"Bu şehadet gecesi, kula kulluk edenlerin ne kadar alçalabildiğine şahit olduğumuz gibi Allah'a kulluk edenlerin ne şerefli ne kahraman olduğunu onurla ve gururla gördük." ifadesini kullanan Aylar, kirli emeller taşıyan hainlerin yüreklerinin bir kez daha korkuyla dolduğunu vurguladı.

Can pahasına kurulan devleti bölmeye çalışanlara fırsat vermeyeceklerini belirten Aylar, ülkeyi bölmeye çalışanlara dün olduğu gibi bugün de hadlerini bildireceklerini dile getirdi.

Yemekte, Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, masaları gezerek şehit ailelerinin sıkıntılarını dinledi.

Yorumlar