15 Temmuz şehitleri, icazet töreninde unutulmadı

- Kasımpaşalı Kemal Efendi İlim ve Hizmet Vakfı'nda eğitim alan 20 hafız Fatih Camisi'nde düzenlenen törenle icazet aldı - Törende, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar için de hatim duası okundu

Google Haberlere Abone ol
15 Temmuz şehitleri, icazet töreninde unutulmadı

İSTANBUL (AA) - Kasımpaşalı Kemal Efendi İlim ve Hizmet Vakfı'nda eğitim gören 20 hafız için icazet töreni düzenlendi.

Fatih Camisi'nde öğle namazından sonra Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törene, Kurra Hafız Kemal Efendi'nin yanı sıra Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olan vatandaşların aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vakıf Başkanı Mehmet Akif Hut yaptığı konuşmada, icazet alacak hafızlara öğütler vererek, hafızlığın önemli bir makam olduğunu belirtti.

Hut, İslam coğrafyasında Müslümanlara zulmedildiğini aktararak, "15 Temmuz'da bizden olanları hainleştirerek aynı savaşı Türkiye'ye açtılar. Milletimize ait uçaklarla, helikopterlerle, tanklar ve silahlarla eşi ve emsali görülmemiş bir şekilde üzerimize ölüm yağdırdılar. Dünya mazlumlarının önderi Cumhurbaşkanımızın emri ve önderliğinde her biri şehadeti kucaklamak arzusuyla ellerindeki bayraklarla caddelere ve meydanlara koşan şanlı kahraman milletimizin şehitleri ve gazileri ölümü öldürdüler." diye konuştu.

Şehit Erol Olçok'un vakfın daha önceki icazet programlarında önemli görevler yaptığını ifade eden Hut, Olçok'a ve diğer şehitlere yapılanları her zaman diri tutacaklarını kaydetti.

Programa katılan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran ise İslam dünyasının birçok yerinde camilerin dahi bombalandığı bir zamanda güven içinde bu programı yaptıkları için Allah'a şükretmeleri gerektiğini dile getirdi.

Yaran, hafızların yetişmesine vesile olanlara teşekkür ederek, bu hizmetlerin sürmesi temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından icazet törenine geçildi. 20 hafız, Kur'an-ı Kerim'den kendilerine sorulan bölümleri hocaları eşliğinde ezbere okuyarak hafızlık icazeti aldı.

Program sonunda 15 Temmuz'da şehit olanlar için okunan hatimlerin duası yapıldı.

Yorumlar