15 Temmuz şehitleri anısına kan bağışı kampanyası

ANTALYA (AA) - Antalya'da 15 Temmuz şehitleri anısına "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kapsamında kan bağışı kampanyası düzenlendi. Muratpaşa ilçesi tarihi...

Google Haberlere Abone ol
15 Temmuz şehitleri anısına kan bağışı kampanyası

ANTALYA (AA) - Antalya'da 15 Temmuz şehitleri anısına "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kapsamında kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Muratpaşa ilçesi tarihi Saat Kulesi yanında gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür ve vatandaşlar katıldı.

Türk Kızılayı Batı Akdeniz Kan Merkezi Müdürü Dr. Tufan Ertop, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de 81 ilde Türk Kızılayı ve Sağlık Bakanlığının gerçekleştirdiği protokol kapsamında, 15 Temmuz 2016'da vatan uğruna şehit olanlar anısına kan bağışı kampanyası düzenlediklerini belirtti.

Amaçlarının en fazla kanı toplamak olduğunu ifade eden Ertop, "İhtiyacı karşılamak için daha çok kan bağışı yapılması gerekiyor." dedi.

Ertop, ramazanda veya sıcaklardan dolayı kan bağışında bulunanların sayısında azalma olduğuna dikkati çekti.

Vatandaşın mağdur olmaması için bu aylarda daha çok kan bağışına ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Ertop, bugün gerçekleştirilen kan bağışının 15 Temmuz şehitlerini yad etmek amacına yönelik olduğunu söyledi.



Yorumlar