15 Temmuz Şehitler Köprüsü davası

- AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci: - "15 Temmuz'da bu millete diz çöktüremeyenler, geçtiğimiz bir yıl içinde sadece taşeronlarıyla değil artık kendileri de karşımıza çıkıp, 15 Temmuz'un öcünü bu milletten ve bu coğrafyadan almaya çalışıyorlar" - "Birileri Türkiye'yi ele geçirmenin resmi olarak köprüyü vermek istedi ama bu millet 15 Temmuz gecesi, o köprüyü, meydanlarını, havalimanlarını bu milletin yeniden dirilişinin merkezleri haline getirdi. Dolayısıyla bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duymak, hangi siyasi görüşe mensup olursak olalım, buraya gelip milletin davasına sahip çıkmamızı gerekli kılıyor"

Google Haberlere Abone ol
15 Temmuz Şehitler Köprüsü davası

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde bu millete diz çöktüremeyenlerin, bir yıldır 15 Temmuz'un öcünü bu milletten ve coğrafyadan almaya çalıştığını söyledi.

Temurci, darbe girişiminde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaşanan olaylari ilişkin davayı izlemek üzere geldiği Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde basın mensuplarına açıklama yaptı.

Davanın, 15 Temmuz'un en sembol davalarından biri olduğunu belirten Temurci, eski ismiyle Boğaziçi Köprüsü yeni ismiyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün kimsenin unutamayacağı bir nokta olduğunu dile getirdi.

Duruşma sırasında bir babanın, "Benim oğluma 9 kurşun sıkıldı. Bu kurşunu sıkanlar kimdi gördünüz mü?" sorusunun ciğerleri dağladığını ifade eden Temurci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Köprü denildiğinde burada öncelikle bir insan olarak hissiyatım şu ki, biz o köprüyü unutmayacağız. Nasıl Çanakkale geçilmezse, o gece o köprüyü geçilmez kılan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anmak istiyorum, gazilerimize sağlık, sıhhat diliyorum. 15 Temmuz'da İstanbul'da belli noktalar vardı. Bu darbeyi yapan alçaklar, FETÖ'nün teröristleri özellikle havalimanlarını, köprülerimizi, medya kuruluşlarımızı, İstanbul'daki çok önemli meydanları ele geçirip dünyaya 'Türkiye'de darbe başarılı oldu, biz kazandık.' demeye çalıştılar.

Ama gördük ki 15-20 yaşında kardeşlerimiz, Abdullah Tayyiplerimiz, Erol Olçok ağabeylerimiz, hanım kardeşlerimiz adeta on binler köprüye yığılarak, akarak bu darbecilerin önünde durmuşlar, canları pahasına aslında yeni bir dönemi başlatmışlar. Birileri Türkiye'yi ele geçirmenin resmi olarak köprüyü vermek istedi ama bu millet 15 Temmuz gecesi, o köprüyü, meydanlarını, havalimanlarını bu milletin yeniden dirilişinin merkezleri haline getirdi. Dolayısıyla bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duymak, hangi siyasi görüşe mensup olursak olalım, buraya gelip milletin davasına sahip çıkmamızı gerekli kılıyor."

"Ey millet davana sahip çık" dediklerini vurgulan Temurci, "Bu dava öyle bir dava ki orada o gece Türk'üyle, Kürt'üyle, Çerkez'iyle, Laz'ıyla, Alevi'siyle, Sünni'siyle kardeş, bir ve beraber olmanın, daha özeti 'Biz birlikte Türkiye'yiz' anlayışını en güzel sergilediğimiz günün adıdır 15 Temmuz." dedi.

15 Temmuz gecesi sadece köprüde 34 şehidin verildiğini hatırlatan Temurci, "Dolayısıyla biz diyoruz ki önümüzdeki dönemde de İstanbul'daki bu davalara her kim olursa olsun gelsin. Şehitlerimize, milletimize, geleceğimize vefa borcumuz var. Son bir yıl içinde yaşananları değerlendirdiğimizde 15 Temmuz'da bu millete diz çöktüremeyenler, geçtiğimiz bir yıl içinde sadece taşeronlarıyla değil, artık kendileri de karşımıza çıkıp, 15 Temmuz'un öcünü bu milletten ve bu coğrafyadan almaya çalışıyorlar." diye konuştu.

Temurci, açıklamasının ardından Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki şehit yakınlarıyla bir araya geldi.

Yorumlar