15 Temmuz Şehitler Köprüsü davası

- Sanık ve müştekilerin kimlik tespitlerinin tamamlandığı duruşma, iddianamenin okunmasıyla sürüyor

Google Haberlere Abone ol
15 Temmuz Şehitler Köprüsü davası

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin haklarında 37'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan 135'i tutuklu 143 sanığın yargılandığı duruşma, iddianamenin okunmasıyla devam ediyor.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada yer alan büyük salondaki duruşmada sanıklar ve müştekilerin kimlik tespit işlemleri tamamlandı.

Duruşma, iddianamenin okunmasıyla sürüyor.

- Duruşma salonundan notlar

Bu arada, şehit Erol Olçok’un eşi Nihal Olçok ile kardeşi Cevat Olçok’un da aralarında bulunduğu müştekilerin çoğu, duruşma salonunda hazır bulundu.

Kimlik tespiti sırasında müştekilerin bulunduğu sıralardan söz alan bir kişi, müşteki olan babasının duruşmaya gelemediğini, yerine kendisinin geldiğini belirterek, "Babam, 'Oraya silahla giremiyorsam gitmem, silahla girip oradaki teröristleri öldürmek istiyorum' dedi. Yerine ben geldim." diye konuştu.

Duruşma salonundaki bazı mağdur ve müştekiler bu konuşmayı alkışlarken araya giren Mahkeme Heyeti Başkanı, sadece müştekilerin kimlik tespitlerini yaptıklarını belirterek, diğerlerinin izleyici olarak duruşmada yer alabileceğini söyledi.

Müştekilerden Nurettin Göksu'nun isminin okunduğu sırada söz alan avukatı ise müvekkilinin iki hafta önce vefat ettiğini belirtti.

Bazı sanık avukatları da söz alarak müvekkilleriyle kısıtlı görüştürüldüklerini ifade ederek, bunun kaldırılmasını istedi. Bazı müştekiler ise buna tepki gösterdi.

Duruşmada söz alan bir müşteki avukatı da tutuklu sanıklardan eski Yarbay Turgay Ödemiş ve eski Binbaşı Ahmet Taştan'ın yan yana oturduğunu belirterek, "Ortak savunma hazırlıyorlar. Bunu kurguluyorlar şu an. Bu kişilerin ayrı yerlerde oturmasını talep ediyorum." diye konuştu.

Yorumlar