"15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" sergisi Gence'de açıldı

- FETÖ'nün 15 Temmuz'da Türkiye'de kalkıştığı darbe girişimine ilişkin AA fotoğraflarından oluşan serginin Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'deki açılışına milletvekilleri, şehrin yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı

Google Haberlere Abone ol
"15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" sergisi Gence'de açıldı

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'ın Gence kentinde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimine ilişkin Anadolu Ajansı (AA) fotoğraflarından oluşan "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" sergisi açıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Gence Başkonsolosluğu, AA ve Yunus Emre Enstitüsü, Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'de "15 Temmuz Halkın Sesi, Adaletin Zaferi! Azerbaycan-Türkiye" isimli etkinlik düzenledi.

Mehseti Gencevi Kültür Merkezindeki etkinliğe milletvekilleri, valilik ve konsolosluk yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinlik, 15 Temmuz şehitleri için saygı duruşunun ardından iki ülke milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Gence Başkonsolosu Orhan Işık, uzun zamandır terörle mücadele eden Türkiye'nin, bir süredir de sinsi saldırılara maruz kaldığını belirterek, bu örgütlerin arkasındaki güçleri gayet iyi bildiklerini vurguladı. Işık, Türkiye'deki olası bir darbeden, gönül coğrafyasındaki Türk cumhuriyetlerinin de olumsuz etkileneceğini söyledi.

15 Temmuz gecesi Azerbaycan halkının Türk milletiyle aynı endişeyi yaşadığını hatırlatan Işık, Türkiye devleti ve halkının yanında oldukları için Azerbaycan devleti ve halkına teşekkür etti.

Gence Vali Yardımcısı Elnur Rzayev, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin öneminden bahsederek, "bir millet, iki devlet" olarak "Türkiye'nin sevincinin kendi sevinçleri, kederini ise kendi kederleri" olarak gördüklerini söyledi. Rzayev, "Türk milleti 15 Temmuz'da darbecilere karşı gelerek kendi gücünü gösterdi. Adalet zafer kazandı." dedi.

Yunus Emre Enstitüsü Bakü Türk Kültür Merkezi Müdürü İbrahim Yıldırım, 15 Temmuz'da demokrasi ve bağımsızlığa karşı gerçekleştirilen çirkin saldırının Türk milletinin dirayeti sayesinde defedildiğini ifade etti.

Konuşmalardan sonra, 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı çeşitli filmler gösterildi.

- "Türk milleti ile gurur duydum"

Etkinlikte, AA foto muhabirleri tarafından darbe girişimi esnasında çekilen fotoğraflardan oluşan "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" sergisinin açılışı yapıldı.

Sergiyi gezen Milletvekili Pervin Kerimzade, "Fotoğrafları izlerken o günkü olayları yaşamış gibi oldum, çok duygulandım. Türk milleti ile gurur duydum" dedi.

"15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" sergisi daha önce de başkent Bakü'de sergilenmişti.

Yorumlar