15 Temmuz milletin destanı 4 yaşında

Türk halkının ülkeyi Fetullahçı teröristler eliyle teslim almak isteyen işgalcilere karşı verdiği mücadelenin 4. yılı. İstiklâl ve istikbâlini hainlere teslim etmeyen kahramanlar yurtta ve tüm dünyada en yüksek sesle yâd edilecek.

Google Haberlere Abone ol
15 Temmuz milletin destanı 4 yaşında

FETÖ'nün ülke yönetimine el koymak için 15 Temmuz 2016'da başlattığı darbe girişimi Türk halkının engeline takıldı.  Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içine sızan ve bu milletin parasıyla alınan silahları vatandaşlara doğrultan hainler Türk halkının direnişiyle etkisiz hale getirilirken direniş sırasında 251 kahraman şehit düştü. Öte yandan binlerce kahramanımız ise yaralanarak gazi oldu. Aradan geçen 4 yıllık süreçte tedavisi devam eden 19 kahramanımız daha şehadete erişti.

15 Temmuz destanı 4. yıldönümünde kahraman şehitlerimiz yurt içinde 2 bin 238, yurt dışında ise 752 etkinlikle anılıyor. Cumhurbaşkanlığı'na bağlı İletişim Başkanlığı tarafından koordine edilen etkinlikler için özel strateji belgesi hazırlanırken sürecin takibi için Proje Takip Sistemi kuruldu. Geçtiğimiz yıl bakanlıklar, kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları tarafından yurt içinde ve yurt dışında 15 Temmuz'u anmak ve anlatmak için bin 500 program düzenlendi. Bu yıl ise Kovid-19 salgınına rağmen 15 Temmuz programları salgına karşı alınan önlemlerle birlikte ikiye katlandı. Bu sene Türkiye’de 1609’u kamu kurumları, 521’i üniversiteler, 108’i de sivil toplum örgütleri olmak üzere toplam 2 bin 238 etkinlik yapılacak. Program sayısının Türkiye dışında ise 752 olması bekleniyor. Böylece bugünkü 15 Temmuz etkinliklerinin faaliyet toplamı 3 bini bulacak.

 HAVADA, DENİZDE, RAYLARDA

Hazırlanan videolar ve diğer görseller 15 Temmuz haftası boyunca sosyal medyada, havalimanlarında, garlarda, THY’nin uçak içi ekranlarında yayınlanacak. 15 Temmuz özel tasarımı Üsküdar Belediyesi Valide Sultan Gemisi’ne ve TCDD’ye ait yüksek hızlı trenlere giydirilecek. 15 Temmuz temalı kısa videolar da tüm devlet kurumlarının internet sitelerinde açılır pencere olarak yer alacak. FETÖihaneti, darbe girişiminin önemli noktalarından Kuleli yerleşkesinin duvarlarında video haritalama teknolojisiyle anlatılacak. Darbe girişiminin sembol noktalarından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde de ilk kez 200 drone ile gösteri düzenlenecek.

DESTANIN SENFONİSİ

Türkiye’nin önde gelen bestecilerinden Fahir Atakoğlu da 15 Temmuz şehitlerinin anısına ve demokrasi zaferinin onuruna ‘15 Temmuz Destanı Senfonisi’ besteledi. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile koordineli gerçekleştirilecek konser televizyon kanallarından, 15 Temmuz portalından ve sosyal medya hesaplarından izlenebilecek. Darbe girişiminin uluslararası kamuoyuna anlatılacağı ‘15 Temmuz 15 Panel’ başlıklı etkinlikler de ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Belçika, Kazakistan, Çin, Katar, Arnavutluk, Güney Afrika, Bangladeş, İspanya, Guatemala ve Etiyopya’da hayat bulacak. Paneller Kovid-19 salgını nedeniyle online olarak yapılacak. Ayrıca dünyanın önde gelen medya kuruluşlarının genel yayın yönetmeleri ile medya mensuplarına 15 Temmuz ve terör örgütü FETÖ ile ilgili belgesel ve materyallerden oluşan bir kit gönderilecek. ABD, İngiltere ve seçilecek diğer ülkelerin kalabalık meydanlarında dijital ekranlı araçlarla 15 Temmuz darbe girişimine dair görseller yayınlanacak.

 

Yorumlar