15 Temmuz gazisinden darbecileri utandıracak istek

15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeciler tarafından yaralanan İlhami Çil, her şeye rağmen darbecilerin adil şekilde yargılanmasını istedi

Google Haberlere Abone ol
15 Temmuz gazisinden darbecileri utandıracak istek

Sonhaberler | Haber Merkezi

15 Temmuz gazilerinden İlhami Çil, darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının adil şekilde yargılanıp en ağır cezaya çarptırılmalarını istediklerini belirtti.

FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'da görev yerine gitmedikleri ve halkın direncini kırdıkları iddia edilen 25'u tutuklu 29 polisin yargılandığı İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesindeki davayı, bir grup 15 Temmuz gazisi de takip ediyor.

Darbe girişimine direnirken ayağından vurularak yaralanan İlhami Çil, 15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokağa çıktığını dile getirdi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne geldiklerinde darbeci askerlerin Çamlıca yönüne doğru ateş ettiğini anlatan Çil, "Orada kardeşlerimiz dedi ki 'Çamlıca Camisine doğru sıkıyorlar bu kurşunları.' O sırada herkes 'Bunların ibadethaneye de saygısı yok, camiye de saygısı yok' diye bir anda yürümeye başladık. Gişeleri geçtikten sonra tanklara 20-25 metre kala üzerimize ateş edildi. Orada vurulduk." dedi.

Çil, olaya intikam duygusuyla yaklaşmadıklarını söyleyerek, "İstediğimiz, Cumhurbaşkanımız da söylüyor, intikam duygusuyla değil adalet duygusuyla, bir hukuk devletinin gerektirdiği gibi bu insanların yargılanması. Kimin parmağı varsa, kimin etkisi varsa adil bir şekilde yargılanıp en ağır cezaya çarptırılmasıdır. Çünkü bunların bu millete yaptığı izah dahi edilemez. Tabii bütün milletin de istediği idamın gelmesi." ifadelerini kullandı.

Yorumlar