15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

- Kahire ve İskenderiye'de "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" programları düzenlendi -Türkiye'nin Kahire Misyon Şefi Geçici Maslahatgüzar Güney: -"Üzerinde yaşadığımız şehit kanlarıyla sulanmış toprakların arsa bedeli çok yüksektir" -"15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en kanlı terör eylemi olarak hatırlanacaktır"

Google Haberlere Abone ol
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

KAHİRE (AA) - Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitleri anma programı düzenlendi.

Büyükelçilik rezidansında düzenlenen program, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programa, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türk Hava Yolları (THY) Kahire ofisi yöneticileri, Büyükelçilik çalışanları ve Mısır’da yaşayan Türk davetliler ile Mısırlı misafirler katıldı.

Programda konuşma yapan Türkiye’nin Kahire Misyon Şefi Geçici Maslahatgüzar Ali Rıza Güney, “Üzerinde yaşadığımız şehit kanlarıyla sulanmış toprakların arsa bedeli çok yüksektir. Bu topraklarda gözü olan çok ülke vardır. Topraklarımızı koruma mücadelemizi ancak bilgi ve teknoloji ile donanımlı olursak sürdürebiliriz. Dini, şov haline getiren, dinden nemalanan, din ile halkı uyutan şarlatanlara prim vermeyin. Zira 15 Temmuz bir anlamda bu şarlatanlarla, dinini yüzyıllardır Allah ile kendi arasında yaşayan aziz Türk milletinin hesaplaşmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır’da yaşayan Türkler ve bazı Mısırlı dostlarla, 15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından düzenlenen darbe girişiminde şehit olanları ve yaralananları hatırlamak, o gün yaşananları tekrar gözden geçirmek üzere bir araya geldiklerini söyledi. Güney, "15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en kanlı terör eylemi olarak hatırlanacaktır.” diye konuştu.

Program şehitler için Kuran-ı Kerim okunması ve dua edilmesiyle sona erdi.

- Kahire ve İskenderiye’de AA'nın 15 Temmuz fotoğraf sergisi açıldı

15 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde Kahire YEE bahçesinde AA muhabirlerinin çektiği fotoğraflardan oluşturulan "15 Temmuz Darbe Girişimi” fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Sergi 22 Temmuz’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Bu arada, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" nedeniyle İskenderiye Başkonsolosluğunda da program düzenlendi. Program kapsamında İskenderiye Başkonsolosluk binasında AA fotoğraf sergisi açıldı.

Yorumlar