"15 Temmuz Dayanışma Kampanyası"

- Gaziantep Valisi Yerlikaya: "Bizim gazi şehrimizde şehit yakınları ve gaziler için bir haftada 20 milyon liranın üzerinde yardım toplandı. Ama biz Gaziantep'iz. Şehrimizde daha üst rakamları yakalama niyetimiz var" - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: - "Tüm şehitlerimiz bizim gözbebeğimiz. Onlardan geriye kalan aileler bizim ailelerimiz. bir haftada aldığımız mali destek tüm şehirlere örnek olabilecek bir destek oldu. Diğer şehirlerden çok farklı bir kampanyayı yaparsak bu işi taçlandırmış olacağız"

Google Haberlere Abone ol
"15 Temmuz Dayanışma Kampanyası"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Başbakanlık tarafından başlatılan "15 Temmuz Dayanışma Kampanyası"nda Gaziantep'te bir hafta 20 milyon lira toplandığını belirterek, bu rakamı artırmak için tüm Gazianteplileri kampanyaya destek olmaya davet etti.

Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile düzenlediği basın toplantında, 15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti devletinin silahlı darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldığını ancak Türk milletinin dünya tarihinde görülmemiş azim ve kararlılıkla, bu teşebbüsü 12 saatte bertaraf ettiğini anımsattı.

Darbe girişiminde 240 vatandaşın şehit olduğunu, 2 bin 195 kişinin de yaralandığını ifade eden Yerlikaya, şehit aileleri ve gaziler için Başbakanlık tarafından bir yardım kampanyası başlatıldığını hatırlatarak, "81 vilayet hayırda yarış noktasında gayret gösteriyor. Bizim gazi şehrimizde şehit yakınları ve gaziler için bir haftada 20 milyon liranın üzerinde yardım topladı. Ama biz Gaziantep'iz. Şehrimizde daha üst rakamları yakalama niyetimiz var." dedi.

Yerlikaya, imkanı olan tüm Gazianteplileri kampanyaya destek vermeye çağırdı.

- "2. Kurtuluş Savaşı mücadelemizi verdik"

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin de kendisi de dahil her Gazianteplinin okuma yazma öğrenmeden bu toprakların nasıl kazanıldığını öğrendiğini, bu hikayeleri dinleyerek büyüdüğünü dile getirdi.

Anadolu'nun, Gaziantep'in çok zor kazanıldığını vurgulayan Şahin, "Burada 2. bir kurtuluş mücadelesi yapıldığı için, Mehmet Akif'in yazdığı her kıtanın gereği bu şehirde yapıldığı için biz bu konuda çok hassasız. Halkımıza müteşekkiriz. Çok büyük bir sınavı geçirdik. 2. Kurtuluş Savaşı mücadelemizi verdik." diye konuştu.

Şahin, sosyal devletin şehit yakınları ve gazilerin yanında durduğunu ve durmaya da devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Gazi şehrin evlatları nasıl bugüne kadar buna sahip çıktıysa şehitlerimiz ruhlarını şad etmek o yetimlerin gözyaşını dindirmek, şehit analarının ve şehit eşlerinin yanında olmak bizim boynumuzun borcudur. Eğer onlar tankların önüne atılmasaydı, kurşunların üzerine gül bahçesine girer gibi girmeseydi bugün belki de biz değil bizim çocuklarımızın geleceği de bitmişti. Tüm şehitlerimiz bizim gözbebeğimiz. Onlardan geriye kalan aileler bizim ailelerimiz. bir haftada aldığımız mali destek tüm şehirlere örnek olabilecek bir destek oldu. Burası 2 milyonluk bir şehir. Buranın gücünü kuvvetini toparlayıp hayırda da Gaziantep'i öncü yapmak bizim boynumuzun borcu. Biz de buna elçilik yapmak için huzurlarınızdayız. Diğer şehirlerden çok farklı bir kampanyayı yaparsak bu işi taçlandırmış olacağız."


Yorumlar