15 dakikada Covid-19 tanısı koyacak kitler Türkiye'de

Covid-19 tanısını 15 dakika içinde koyacak olan kitlerin ilk partisi Çin'den getirildi. Tanı kitleri ilk olarak Bakırköy'deki bir hastaneye gönderildi.

Google Haberlere Abone ol
15 dakikada tanı koyacak kitler Türkiye'de

Türkiye'nin Covid-19 ile mücadelesinde elini güçlendirecek önemli bir gelişme daha yaşandı. Çin'den sipariş edilen tanı kitlerinin ilk partisi geldi. 15 dakika içinde Covid-19 tanısı koyacak olan kitler ilk olarak İstanbul'da bulunan Bakırköy Sadi Konuk Eğitim Araştıma Hastanesine gönderildi. Kitlerin kalan diğer partileri ise yolda. 

Çin'den temin edilen 2 milyon adet 15 dakikada koronavirüs tespiti yapan hızlı tanı kitinin ilk partisi Turkish Cargo'ya ait kargo uçağıyla sabaha karşı Türkiye'ye getirildi. Görevliler tarafından alınan kitler, aynı minibüse konularak Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Çin'den başlayarak dünyaya yayılan Türkiye'de de gün geçtikçe etkisini artıran koronavirüs salgınıyla mücadele etmek amacıyla Çin'den temin edilen 15 dakikada virüs tespiti yapan hızlı tanı kitleri Türkiye'ye ulaştı.

Çinin Şanghay kentinden alınan hızlı tanı kitlerini taşıyan Turkish Cargoya ait geniş gövdeli kargo uçağı sabaha karşı 04:00 sıralarından Atatürk Havalimanına iniş yaptı. Burada resmi plakalı minibüsle gelen görevliler tarafından alınan kitler, aynı minibüse konularak Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

Çin'den temin edilen toplamda 2 milyon adet hızlı tanı kitinin ilk partisi Türkiye'ye getirilirken kalan kısımlarının ise parça parça getirileceği öğrenildi.

KORONAVİRÜS İNSAN VÜCUDUNDA NASIL İLERLİYOR?

 

Yorumlar