Sevgililer Günü nereden geliyor, Valentine kimdir?

Sevgililer Günü nereden geliyor, Valentine kimdir? Sapkın olarak bilinen, Roma İmparatoru tarafından bile yasaklanan "Sevgililer Günü"nün günümüzde gayet normal bir günmüş gibi kutlanması hayretle izleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Sevgililer Günü nereden geliyor, Valentine kimdir?

Sevgililer Günü nereden geliyor, Valentine kimdir?

Roma İmparatorluğu döneminde, Hristiyan toplumunun bile kabul etmediği sapkın uygulamalardan biri olan ve günümüze 'Sevglililer Günü' olarak gelen bugünün İslam dünyasında ve Müslümanlar açısından hiçbir değeri ve kıymeti olmadığı gibi, aksine kültürüne, manevi değerlerine aykırı bir gündür.

Roma döneminde insanları yasak ilişkiye teşvik edildiği bir uygulama olan "Sevgililer Günü", o günün toplumu tarafından bile sapkın bulunduğu için dönemin Roma İmparatoru tarafından yasaklanmıştı. Ancak bugün hala bugünün kutlanıyor olması üstelik de İslam dünyasında giderek yaygınlaşması hayretle izleniyor.

Her yıl 14 Şubat’ta çiftlerin birbirine hediyeler aldığı özel günün asıl amacı, Roma döneminde dinimizce haram kılınan zinaya insanları teşvik etmekti. Sözde doğurganlık tanrısının (!) şerefine düzenlenen eğlencelerde, erkekler bir kutunun içine atılan kadın isimlerini seçerek onlarla birlikte oluyor, hatta evleniyorlardı. O dönemde Roma İmparatoru bu uygulamayı yasaklamasına rağmen Aziz Valentine gizli gizli insanları birbirleriyle ilişki kurmaları için teşvik etmiştir. Günümüzde 14 Şubat sözde Sevgililer Günü daha çok ticari amaçlar güdülerek kutlanıyor. Ancak bugünün İslam dininde yeri olmadığı gibi, çıkıştaki uygulamalar İslam’ın tamamen men ettiği sapkınlıklar içeriyor. Ayrıca Men teşebbehe hadisinde insanlara: “Ve men teşebbehe bi kavmin fehüve minhüm” (Kim bir kavme benzemeye çalışırsa, onlardan sayılır) şeklinde uyarıda bulunuyor.

Peki, Sevgililer Günü'nün daha önce adıyla anıldığı Aziz Valentine kimdir? 

Aziz Valentine veya Aziz Valentinius, Roma İmparatorluğu döneminde 400'lü yıllarda sapkın uygulamaların yasaklanmasından sonra Aziz Valentine isimli kişi, yasaklanan uygulamayı gizli gizli sürdürmeye devam etmiştir. Bu sapkın uygulamanın müssebibi olduğu için eskiden "Kilise Şehitleri listesinde" adı geçtiği halde 1900'lü yıllarda Hristiyan dünyası için de bir utanç kaynağı olarak kabul edilerek adı "Kilise Şehitleri" listesinden çıkarılmıştır.

HEM SAPKIN HEM SÖMÜRÜ

Sevgililer günü, toplumsal dinamikler, kültürler ve manevi değerler üzerinde tehlikeli etkilere sahip olduğu gibi aynı zamanda kapital düzen tarafından bir sömürü aracı haline de getirilmiş durumda.

"Sevgililer Günü" bahanesiyle bir hediye dayatması, alışveriş yapma baskısı, toplumsal bir alışkanlık ya da gelenek haline getirilmek isteniyor.

Her yıl 14 Şubat günü öncesinde insanlar gereksiz alışverişlere mahalle baskısıyla zorlanıyor, istenmeyen harcamalar yapılıyor.

Yorumlar