13. Uluslararası İskenderiye Kitap Fuarı

- Mısır'ın İskenderiye kentinde düzenlenen fuarda Türkiye'yi sadece Yunus Emre Enstitüsü temsil ediyor

Google Haberlere Abone ol
13. Uluslararası İskenderiye Kitap Fuarı

KAHİRE (AA) - Mısır’ın İskenderiye kentinde düzenlenen 13. Uluslararası İskenderiye Kitap Fuarı'nda Türkiye'yi sadece Mısır'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü’nün Kahire ve İskenderiye şubeleri temsil ediyor.

Enstitü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Yunus Emre standında Enstitü’ye ait bülten, TR dergisi, Türkçe kursları ve Türkçe yeterlik sınavını tanıtıcı materyallerin yanı sıra, Türkiye Kültür Bakanlığı yayınlarında çıkan ülkeyi, kültürü, mimariyi, el sanatlarını, yemek kültürünü tanıtan prestij kitapları ve broşürler de yer alıyor.

Stantta ayrıca Ahmet Karahisari’nin hattıyla yazılmış Kuran-ı Kerim nüshası, Türk Kültür, Sanat ve Edebiyat Eserlerinin Türkçe Dışındaki Dillerde Yayımlanmasına Destek Projesi (TEDA) kapsamında Türkçe'den Arapça'ya tercüme edilmiş eserler de sergileniyor.

İtalya'nın onur konuğu olduğu ve 23 Mart-4 Nisan 2017 tarihleri arasında faaliyet gösterecek fuara 10 ülkeden 500’ye yakın yayıncı katılıyor.

Bu yılki fuarda siyaset ekonomi, toplum, bilim, din ve sanat gibi farklı alanlardaki yayınların yanı sıra çocuk kitapları, dergi ve elektronik yayınlar da yer alıyor.

Yorumlar