24 Şubat 2020 Pazartesi okullar tatil mi?

24 Şubat 2020 Pazartesi okullar tatil mi? okullar tatil mi? 24 Şubat 2020 Pazartesi okullar tatil mi? günü okullar tatil mi? sorularının yanıtı hem çalışanlar hemde öğrenciler tarafından sıkça araştırılıyor. Peki, yarın hangi illerde okullar tatil? Yarın okullar tatil mi?

Google Haberlere Abone ol
24 Şubat 2020 Pazartesi okullar tatil mi?

24 Şubat 2020 okullar tatil mi? okullar tatil mi? 24 Şubat Pazartesi okullar tatil mi? Salı okullar tatil mi? sorularının yanıtı kar ve yağmur yağışının etkili olan illerde yaşayan çalışanlar ve öğrenciler tarafından sıkça araştırılıyor. Peki, hangi illerde okullar tatil? okullar tatil mi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Ankara, Çankırı, Bolu, Karabük, Çorum, Amasya ve Artvin çevrelerinin kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da çığ tehlikesi bulunmaktadır.

24 ŞUBAT 2020 OKULLAR TATİL Mİ?

Meteoroloji tarafından paylaşılan verilere göre, bazı illerde Salı için yağış beklentisi var. Bazı iller için sağanak beklenirken bazı illerde ise kar yağışı beklentisi var. Peki, kar yağışı beklenen illerde okulların tatil edilmesi söz konusu mu?

Özellikle Doğu Anadolu bölgesinde görülen kar yağışının ardından öğrencilerin tatil beklentisi giderek yükseliyor. Bugün için bazı yerlerde okullar tatil edilirken yarın için herhangi bir ilde henüz okulların tatil edildiğine yönelik bir açıklama gelmedi. 

Ancak ilerleyen saatlerde kar yağışının bazı illerde yoğunlaşması bekleniyor. Bu durumda bazı illerde veya ilçelerde kar nedeniyle tatil kararı alınabilir.

14 ŞUBAT CUMA GÜNÜ OKULLAR TATİL EDİLEN İLLER ŞÖYLE

 Şanlıurfa, Hatay, Bayburt, Muş, Gümüşhane, Diyarbakır, Siirt, Bingöl, Şırnak, Adıyaman, Sivas, Erzincan, Kars, Nevşehir, Gaziantep, Tunceli, Artvin ve Van genelinde okullar cuma günü tatil edildi.

Eğitime ara verilen ilçeler

Kayseri'nin Bünyan, Akkışla, Pınarbaşı, Yahyalı, Sarız ve Felahiye ilçelerinde tüm okullar tatil edildi.

Ağrı il merkezi ile merkez ilçedeki köyler ile Giresun'un Doğankent ve Çamoluk ilçelerinde eğitim öğretime ara verildi.

Ordu'nun Mesudiye ve Gürgentepe ilçelerinde, Rize'nin Güneysu, Çamlıhemşin, Hemşin, Pazar, Ardeşen ve Fındıklı ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim yapılmayacak.

Bitlis'in Ahlat, Adilcevaz, Güroymak, Mutki ve Hizan ilçeleri ile bu ilçelere bağlı köylerde kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Kahramanmaraş'ın Afşin, Ekinözü ve Elbistan ilçelerinde, Mardin'in Artuklu, Dargeçit, Derik, Midyat, Ömerli, Savur ve Yeşilli ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle cuma günü eğitime ara verildi.

Tokat'ın Almus, Reşadiye ve Başçiftlik ilçelerinde, kardan dolayı yarın taşımalı eğitime ara verildiği bildirildi.

Öte yandan, Sivas'ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Cumhuriyet Üniversitesinde de eğitim yapılmayacak.

Diyarbakır, Siirt, Bingöl ve Şırnak'ta il geneli ile Mardin'in 7 ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. 

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada meteorolojik veriler ışığında kar yağışının yanı sıra bu gece yaşanacak don ve buzlanma tehlikesine karşı il genelinde eğitime 14 Şubat Cuma ara verildiği bildirildi. 

Olumsuz hava koşulları, buzlanma ve don tehlikesine karşı il genelinde resmi ve özel okul ile yaygın eğitim kurumlarında yarın eğitime ara verildiği belirtilen açıklamada, engelli ile hamile kamu personelinin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Siirt

Siirt il genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın okulların tatil edildiği bildirildi. 

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, kent merkezinde yoğun kar yağışı, buzlanma ve olumsuz hava koşullarının sürdüğü belirtildi.

Yağış nedeniyle il genelinde resmi ve özel okullar ile eğitim kurumlarında 14 Şubat Cuma eğitime ara verildi.

Ayrıca aynı gün kamu kurumlarında çalışan engelliler ile hamileler de idari izinli sayılacak.

Bingöl

Bingöl'de etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime yarın ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte olumsuz hava koşulları ve kar yağışının devam ettiği belirtildi.

Yağış nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime 14 Şubat Cuma ara verildiği ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engellilerin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

Şırnak

Şırnak il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın okulların tatil edildiği duyuruldu. 

Valilikten yapılan açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğu, bununla beraber olumsuz hava koşullarının sürdüğü belirtildi.

Yoğun kar yağışı ve oluşacak buzlanma nedeniyle 14 Şubat Cuma günü il genelinde eğitime ara verildiği kaydedilen açıklamada kamuda çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayıldığı ifade edildi.

Mardin

 Mardin'in 7 ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle yarın okullar tatil edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte devam eden kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Artuklu, Dargeçit, Derik, Midyat, Ömerli, Savur ve Yeşilli ilçelerinde 14 Şubat Cuma eğitime ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, kamuda çalışan engelliler ile hamile personelin idari izinli sayılacağı vurgulandı. 

Şanlıurfa'da tatil uzatıldı

Şanlıurfa'da, yoğun kar nedeniyle 14 Şubat Cuma günü de okullar tatil edildi. Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde kar nedeniyle eğitime ara verilmesini fırsat bilerek sokaklara çıkan çocuklar, kar topu oynayarak gönüllerince eğlendi.

Kayseri'nin bir ilçesinde tatil

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde kar yağışı nedeniyle yarın okullar tatil edildi. Kaymakamlık'tan yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle 14 Şubat Cuma günü ilçedeki tüm okullarda eğitime ara verildi. Bünyan'daki okullarda kar yağışı nedeniyle 2 gündür eğitim yapılamıyor.

Malatya'da kar tatili uzatıldı

Malatya'da kar nedeniyle il genelinde eğitim öğretime yarın ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde, devam eden olumsuz hava koşulları ve buzlanma dolayısıyla ulaşımda sorunlar yaşandığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Öğrencilerimizin ve personelin güvenliğinin sağlanması bakımından, ilimize bağlı tüm ilçelerde bulunan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki resmi - özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu, kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarının 14 Şubat 2020 Cuma günü bir gün süre ile tatil edilmesine karar verilmiştir.  Ayrıca kamu, kurum ve kuruluşlarında çalışan görevli personellerden hamile, engelli, böbrek hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser gibi kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri de yarın idari izinli sayılacaklar."

13 ŞUBAT 2020 PERŞEMBE GÜNÜ TATİL EDİLEN İLLER

KİLİS GENELİNDE OKULLAR TATİL

Kilis'te etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde yarın okullar tatil edildi. Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde devam eden kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bir gün tatil olduğu belirtildi. Açıklamada, ''Şehrimizde devam eden kar yağışı nedeniyle öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için ilimiz merkez ve ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki resmi özel örgün ve yaygın eğitim kurumları özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarının Perşembe günü bir gün süre ile tatil edilmesine karar verilmiştir.'' ifadesine yer verildi.

Açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin de aynı gün idari izinli sayılacağını kaydedildi.

KAYSERİ'NİN 6 İLÇESİNDE OKULLAR TATİL

Kayseri'nin 6 ilçesinde okullar kar yağışı nedeniyle tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yoğun karın etkili olduğu Bünyan, Felahiye, Sarız, Pınarbaşı, Akkışla ve Özvatan ilçelerindeki okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Bugün de Develi, Akkışla, Pınarbaşı, Yahyalı, Yeşilhisar ve İncesu ilçelerinde eğitime ara verilmişti. 

AKSARAY

Aksaray'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent genelinde okullar bugün tatil edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Devam eden kar yağışı ve yollarda oluşan buzlanma nedeniyle, il genelinde tüm eğitim kurumlarımızda 13 Şubat 2020 Perşembe Günü 1 (bir) gün süre ile tatil edilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de aynı gün idari izinli sayılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

BATMAN

İlimiz genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle 13 Şubat 2020 Perşembe günü (bugün) İlimiz merkez ve ilçelerimiz ile tüm köylerimizde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime-öğretime (Özel Okullar, Özel Eğitim Kurumları dahil) bir gün ara verilmiştir.

Ayrıca, kamuda çalışan engelli ve hamile personel de aynı gün idari izinli sayılacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.

KARABÜK SAFRANBOLU

Karabük Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "İlçemizde devam etmekte olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 13 Şubat 2020 Perşembe günü ilçemiz genelinde örgün ve yaygın eğitime bir (1) gün ara verilmesine karar verilmiştir.

Ayrıca yine aynı sebeplerle Kamu'da görev yapmakta olan hamile ve engelli çalışanlar da idari izinli sayılacaklardır." denildi.

AĞRI

Ağrı'da etkili olan kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde okullar yarın tatil edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle 13 Şubat Perşembe günü il merkezi ve merkez ilçedeki köylerde ilk ve ortaokullar ile liselerde eğitime ara verildiği kaydedildi. 

Açıklamada, ?engelli ve hamile kamu personelinin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

ARTVİN

Artvin'de, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim öğretime yarın ve cuma günü ara verildi. 

Valilikten yapılan açıklamada, kent genelinde olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürdüğü belirtildi.

Yoğun kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde yarın ve 14 Şubat Cuma günü ilk ve orta dereceli okullar, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ile Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim öğretime 2 gün ara verildiği bildirilen açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin de bu tarihlerde izinli sayılacağı kaydedildi.

BAYBURT

Bayburt'ta yoğun kar ve buzlanma nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Meteorolojiden elde edilen veriler doğrultusunda il genelinde bugün başlayan kuvvetli kar ile buzlanmanın etkisini sürdüreceğinin değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada engelli ve hamile kamu personelinin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

SİVAS

Okulların tatil edildiği illerden biri de Sivas oldu. Sivas'ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Cumhuriyet Üniversitesinde yarın eğitime ara verildi. Üniversiteden yapılan açıklamada, kentte yoğun kar yağışının ve olumsuz hava koşullarının devam ettiği, bu nedenle merkez yerleşke ve ilçelerdeki öğrencilerin sağlığı için ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrenciler için yarın eğitime ara verildiği belirtildi.

TRABZON İLÇELERİNDE OKULLAR TATİL

Trabzon'un Düzköy, Şalpazarı ve Tonya ilçelerinde tüm okullarda, Akçaabat, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Hayrat ve Vakfıkebir ilçelerinde ise taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime 1 gün ara verildi.

MALATYA GENELİNDE TATİL

 Malatya'da kar nedeniyle il genelinde eğitim öğretime yarın ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde devam eden kar yağışının meteorolojik verilere göre yarın akşam saatlerine kadar süreceğinin tahmin edildiği belirtildi.

SİİRT MERKEZ VE DİYARBAKIR KULP İLÇESİ TATİL

Siirt il merkezi ile Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezindeki okullar yarın tatil edildi. Siirt Valisi Ali Fuat Atik, sosyal medya platformu Twitter'dan paylaşım yaptı.

MUŞ İLİ GENELİ

Muş'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime yarın ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, buzlanma, don beklentisi, gün içerisinde beklenen kar, tipi, yüksek kesimlerde oluşabilecek çığ tehlikesinden dolayı İl İdaresi Kanunu çerçevesinde 13 Şubat Perşembe il genelinde eğitim öğretime ara verildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelin idari izinli sayılacağı bildirildi. 

BİTLİS

Bitlis'te etkili olan kötü hava koşulları nedeniyle kent merkezi ve Tatvan ilçesinde iki, Ahlat ilçesinde ise bir gün eğitime ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları ve beklenen yoğun kar nedeniyle Bitlis merkez ve bağlı köylerdeki okullarda 13-14 Şubat'ta eğitime ara verildiği bildirildi.

VAN

Van'da etkisini arttıran olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim öğretime yarın ve cuma günü ara verildiği açıklandı. Valilik tarafından yapılan açıklamada yarın ve 14 Şubat Cuma günü il genelinde ilk ve orta dereceli okullar ile halk eğitim, rehberlik araştırma, özel eğitim rehabilitasyon merkezlerinin 2 gün daha tatil edildiği açıklandı.

BİNGÖL

Kar yağışının etkisini gösterdiği Bingöl’ün Karlıova ve Kigı ilçelerinde okullar tatil edilirken, Bingöl Valiliği yaptığı açıklamada il ve ilçelerinde dahil olmak üzere tüm okuların tatil edildiğini duyurdu.

 BAYBURT

Bayburt Valiliği tarafından yapılan açıklamada ile genelinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bugün tatil edilen okullar yağışın devam etmesi üzerine yarın da tatil edildiği bildirildi.

12 ŞUBAT'TA TATİL EDİLEN İLLER

Bazı illerde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar tatil edildi. 12 Şubat 2020 Çarşamba günü tatil edilen iller aşağıda yer almaktadır.

RİZE

Rize Valisi Kemal Çeber, il genelinde yoğun buzlanma ve muhtemel riskler nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiğini bildirdi.Çeber, valiliğinin sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, yoğun buzlanma ve muhtemel riskler nedeniyle, kendisine gönderilen fotoğraf ve genel değerlendirmeleri inceleyerek çarşamba günü okulların tatil edildiğini belirtti.

NEVŞEHİR

Nevşehir'de, yoğun kar ve soğuk hava nedeniyle yollarda oluşan buzlanma yüzünden il genelindeki köy okulları ile taşımalı eğitime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi.

YOZGAT

Yozgat'ın 6 ilçesinde yoğun kar nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Akdağmadeni, Çayıralan, Çekerek, Kadışehri, Şefaatli ve Yenifakılı ilçelerinde özel ve resmi tüm eğitim kurumlarında eğitime 12 Şubat Çarşamba günü ara verildiği bildirildi. Açıklamada, hamile ve engelli kamu personelinin de yarın idari izinli sayılacağı ifade edildi.

KAYSERİ

Kayseri'nin 6 ilçesinde yoğun kar nedeniyle eğitime yarın ara verildi. Yoğun karın etkili olduğu Develi, Akkışla, Pınarbaşı, Yahyalı, Yeşilhisar ve İncesu ilçelerindeki okulların yarın tatil edildiği bildirildi.  Sarıoğlan ilçesinde ise taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği öğrenildi.

BİTLİS

Bitlis il merkezi ve Tatvan ilçesinde okullar yarın için tatil edildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada "Aşırı buzlanma ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla ilçemiz genelinde 12 Şubat Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de idari izinli sayılacaktır" denildi.

TOKAT

Tokat'ın 4 ilçesinde, kar yağışı ve tipi nedeniyle taşımalı sistemle eğitim yarın tatil edildi.

Tokat'ın Turhal, Yeşilyurt, Zile ve Artova ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitim kapsamında olan öğrencilerin yarınki eğitimine bir gün ara verildi. Tatil kararı İlçe Kaymakamlıkları tarafından alındı.

GİRESUN

Giresun Valiliği ilde etkili olan kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, Çanakçı, Eynesil, Doğankent, Görele, Güce, Tirebolu ve Yağlıdere ilçeleri genelinde eğitim öğretime yarın ara verildiği belirtildi.

Merkez ilçe, Dereli, Espiye ve Keşap ilçe merkezlerinde ise eğitim öğretime devam edileceği, taşımalı olarak gelen öğrencilerin izinli sayılacağı aktarılan açıklamada, bu ilçelere bağlı köy okullarında ise eğitime aynı gün ara verildiği kaydedildi.

Açıklamada, Alucra, Çamoluk, Şebinkarahisar, Bulancak ve Piraziz ilçeleri genelinde ise eğitim öğretimin süreceği bildirildi.

ORDU

Ordu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde yaşanan kötü hava koşullarının devam etmesi, meteorolojiden alınan uyarıya göre, ilimizin kıyı kesimlerinde kuvvetli rüzgar, fırtına ve sağanak yağmur, iç kesimlerinde ise kuvvetli rüzgar ve fırtına ile birlikte kar yağışı beklendiğinden 12 Şubat 2020 Çarşamba günü tüm il genelindeki okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde, eğitim-öğretime 1 gün ara verilmiştir. Engelli ve hamile kamu personeli de aynı gün idari izinli sayılacaktır" denildi.

VAN

Van'da etkili olan soğuk ve olumsuz hava koşulları nedeniyle öğenciler için okullar bir günlüğüne tatil edildi. Van Valiliğinden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava koşulları ve aşırı buzlanma nedeniyle 12 Şubat 2020 Çarşamba günü ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeline idari izin verilmiştir" denildi.

SİVAS

Sivas'ta etkili olan yoğun kar yağışı, buzlanma ve şiddetli rüzgar nedeniyle yarın il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, okulların bir gün tatil edildiği bildirildi. Sivas Valisi Salih Ayhan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Meteoroloji yüzünüzü güldüreceğe benziyor. Coğrafyamızın nimeti olan kar kendini tekrar gösterdi. Gece oluşabilecek buzlanmada ulaşım güvenliğinizi olumsuz etkileyeceğinden dolayı Sivas genelinde eğiteme bir gün ara veriyoruz." ifadesini kullandı.

10 ŞUBAT 2020 TATİL OLAN İLLER

Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden yapılan duyurulara göre, Yarın, yani 10 Şubat 2020 Pazartesi şu illerde okullar tatil edilmiştir: Van, Rize, Trabzon, Karabük, Zonguldak, Ordu, Bitlis, Giresun, Şırnak, Kastamonu, Artvin, Hakkari, Bolu, Samsun, Bartın, Gümüşhane, Düzce, Siirt, Batman, Niğde ve Sivas..

İŞTE 7-8 OCAK'TA TATİL İLAN EDEN İL VE İLÇELER

Yarın yani 10 Şubat 2020 tarihinde Van, Artvin, Giresun, Ordu, Şırnak, Bitlis, Batman, Zonguldak, Düzce, Karabük, Rize ve Trabzon'da okullar tatil edildi.

Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla ilimiz genelinde 10 Şubat Pazartesi ve 11 Şubat Salı günleri, ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde, eğitim öğretime 2 gün ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de aynı günlerde idari izinli sayılacaktır.

RİZE VALİSİ SOSYAL MEDYADAN AÇIKLADI

Rize Valisi Kemal Çeber de, sosyal medyadan öğrencilerin kar tatili taleplerini geri çevirmeyerek Rize'de kar nedeniyle okulların 2 gün tatil edildiğini duyurdu. Vali Çeber tatil kararını sosyal medyadan şu şekilde açıkladı: Sevgili öğrencilerim ve hemşehrilerim yoğun katılımınız, fotoğraflarınız, değerlendirmeleriniz için hepinize teşekkür ediyorum. İlgili kurumların verdiği bilgiler, sizlerden gelen değerlendirme ve talepler neticesinde hepimizin ortak kararını hepimiz adına açıklıyorum. Rize Valiliği, öğrenciler ve biz Rizelilerin ortak değerlendirme ve kararı olarak;

VAN'DA DA YARIN OKULLAR TATİL

Öte yandan yaşanan çığ felaketi ve 13 kaçak göçmenin donarak hayatını kaybetmesiyle gündeme gelen Van'da da yarın için eğitime bir gün ara verildi. Van Valiliğinden yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: Yoğun kar yağışı nedeniyle 10.02.2020 Pazartesi günü ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli eğitim öğretim, halk eğitim, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine 1 gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeline idari izin verilmiştir.

KARABÜK

Karabük Valisi Fuat Gürel, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları ve yaşanacak don olayı nedeniyle merkez ve ilçelerdeki tüm okullarda eğitim ve öğretime yarın (10 Şubat Pazartesi) bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Açıklamada, “Kamuda görev yapmakta olan hamile ve engelli çalışanlar da idari izinli sayılacaklardır” denildi.

BİTLİS

Tatvan Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada; "Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla ilçemiz genelinde 10 Şubat Pazartesi günü; ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca; engelli ve hamile kamu personeli de idari izinli sayılacaktır” denildi.

Öte yandan; kentte iki gündür aralıksız devam eden yoğun kar yağışı, tipi ve fırtına sebebiyle ilçeye bağlı tüm köy yolları ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için başlatılan çalışmalar ise aralıksız sürüyor.

Hizan Kaymakamlığından yapılan açıklamada, “Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla il ve ilçelerde 10 Şubat Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de idari izinli sayılacaktır” denildi.

Yorumlar

Ali kalender Maraş da tatilmi 13 Şubat
isimsiz omullar tatil olsun
Bilmesen 13 subat Erzurum tatilimi?
tuba ACABA 13 ŞUBAT 2020 OKULLAR TATİL Mİ
tuba acaba 13 ŞUBAT 2020 ARTVİN ARHAVİ DE OKULLAR TATİL Mİ