12 şehirde cenazeleri! Türkiye şehitlerini uğurlanıyor

Irak'ın kuzeyindeki operasyonlarda şehit düşen 12 asker son yolculuğuna uğurlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye şehitlerini uğurluyor

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 6 asker için Şırnak'ta tören düzenlendi. Törende, şehitler Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan, Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz, Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak, Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan, ve Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar'ın naaşları Türk bayrağına sarılarak katafalka konuldu. Saygı duruşu ve şehitlerin öz geçmişlerinin okunması ile tören devam etti.

HAVA HAREKATI VE TERÖRLE MÜCADELE

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 1 askerin yaralandığı, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki 29 terör hedefinin hava harekatıyla imha edildiği belirtildi. Milli Savunma Bakanı Güler bu harekatlarda toplamda 25 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

ŞEHİTLERİN ANMA TÖRENİ VE DEFİN İŞLEMLERİ

Tören sonrasında, şehitlerin cenazeleri memleketlerine gönderildi. Şehit Enis Budak Manisa'ya, Kemal Aslan Elazığ'a, Semih Yılmaz Çorum'a, Abdulkadir İyem Gaziantep'e, Ahmet Arslan Yozgat'a, ve Cebrail Dündar Mardin'e uğurlandı.

ŞEHİT DÜNDAR'IN CENAZE TÖRENİ

Şehit Cebrail Dündar'ın cenazesi Mardin'e getirildi. Düzenlenen törende şehidin ailesi ve yakınları gözyaşları içinde yas tuttu. Mardin Valisi ve diğer yetkililerin katılımıyla düzenlenen törenin ardından Şehit Dündar Arıklı Mahallesi'nde aile mezarlığında defnedildi.

DİĞER ŞEHİTLERİN ANMA TÖRENLERİ

Şehit Abdulkadir İyem için Gaziantep'te, Ahmet Arslan için Yozgat'ta, Semih Yılmaz için Kırıkkale'de, ve Kemal Aslan için Elazığ'da törenler düzenlendi. Bu törenlere de şehitlerin aileleri, yerel yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar