112'ye rakı sipariş etti iddiası

Virüs salgını kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların evlerinden çıkmamaları yönünde alınan karar beraberinde bazı tartışmaları da getirdi. Muğla'da 65 yaş üstü bir vatandaşın 112'den rakı siparişi verdiği yönünde iddialar sosyal medyada yayıldı. Ancak iddia tamamen asılsız çıktı.

Google Haberlere Abone ol
112'ye rakı sipariş etti iddiası

Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararla 65 yaş üstü vatandaşların evlerinden çıkmamaları, ihtiyaçlarını ise devletin yetkili organlarına bildirmeleri istenmişti. Hal böyle olunca bazı vatandaşların bu uygulamayı istismar ettiği ileri sürülmüştü.

Sosyal medyada yayınlanan bir tutanakta, Muğla'da 65 yaş üstü bir vatandaşın 112 Acil numarasını arayarak rakı siparişi verdiği belirtiliyordu. 

İddiaya göre 112 Acil'in siparişi Jandarmaya bildirildi, Jandarma da gerekli siparişi temin ederek tutunak karşılığında vatandaşa teslim etti.

İddiayı ortaya atanlar bir de tutanak olduğu ileri sürülen kağıt parçası yayınlamıştı.

DOĞRU MU?

Peki, iddialar söylendiği gibi doğru mu? Muğla Bozburun Jandarma Karakolu böyle bir siparişi teslim etti mi?

İddiaları teyit etmek için Bozburun Jandarma Karakolu yetkililerine ulaşan sonhaberler.com ekibi işin doğrusunu ortaya çıkardı.

Jandarma Karakolu yetkilileri sosyal medyada dolaşan tutanağın sahte olduğunu, bu şekilde bir sipariş tesliminde bulunmadıklarını söyledi.

İşte sosyal medyada dolaşan sahte tutanak:

jandarma rakı siparişi
Caption

 

Kaynak: SonHaberler

Yorumlar