11 Ocak vaka tablosu açıklandı, sayı tüm zamanların rekorunu kırdı

Türkiye'de son bir gün içerisinde tespit edilen vaka sayısı tüm zamanların en yüksek sayısı oldu.

Google Haberlere Abone ol
Vaka sayıları 70 bini de aştı

Son Dakika: Türkiye'de son bir gün içinde tespit edilen vaka sayısı 70 binin üzerinde çıktı. Tespit edilen rakamlar tüm zamanların en yüksek sayısı oldu.

Sağlık Bakanlığı, corona virüs için son gelişmeleri ve günlük tabloyu paylaştı. Tabloya göre vaka sayılarında endişe verici bir artış olduğu görülürken, son 24 saatte 430 bin 253 Kovid-19 testi yapıldı, 74 bin 266 kişinin testi pozitif çıktı, 137 kişi yaşamını yitirdi. Bakan Koca Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Vaka sayılarında belirgin bir artış var. Bu artış, vefat sayılarına yansımış değil. Fakat Omicron kaynaklı vakalar ağırlık kazandıkça, risk grubundakiler için tehlike kaynağı Omicron olacak ve yaşlılarla kronik hastalarda ölüme de yol açabilecek. DURUM BİZİ YANILTMASIN" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı, 11 Ocak Corona virüs tablosunu paylaştı. Açıklanan tabloya göre son 24 saatte 430 bin 253 Kovid-19 testi yapıldı, 74 bin 266 kişinin testi pozitif çıktı, 137 kişi yaşamını yitirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Vaka sayılarında belirgin bir artış var. Bu artış, vefat sayılarına yansımış değil. Fakat Omicron kaynaklı vakalar ağırlık kazandıkça, risk grubundakiler için tehlike kaynağı Omicron olacak ve yaşlılarla kronik hastalarda ölüme de yol açabilecek. DURUM BİZİ YANILTMASIN" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı, 10 Ocak corona virüs tablosundaki test sayısını 403 bin 104 olarak açıklarken, 65 bin 236 vaka tespit edildiğini bildirmişti. Koronavirüsten 141 kişi hayatını kaybetmiş, iyileşen sayısı ise 38 bin 242 olarak açıklanmıştı.


 

Yorumlar