11. Cumhurbaşkanı Gül'den "Kudüs Mitingi"ne destek mesajı

- Abdullah Gül: - "(Trump'ın Kudüs kararı) Bu, sadece Filistinlilere, Araplara değil, bütün dünya Müslümanlarına karşı yapılan büyük bir provokasyon, büyük bir sorumsuzluk örneği. Bunu, bütün dünya Müslümanları telin etmek ve reddetmek durumunda" - "Cumhurbaşkanları, krallar seviyesinden sokaktaki insanlara kadar herkes, elinden gelen her türlü tepkiyi şiddete başvurmadan göstermek zorunda. Yarın Yenikapı'da yapılacak mitingi organize eden bütün Türk, uluslararası gönüllü kuruluşları, teşkilatları canı gönülden tebrik ediyorum ve bütün vatandaşlarımızı bu mitinge destek vermeye davet ediyorum"

Google Haberlere Abone ol
11. Cumhurbaşkanı Gül'den "Kudüs Mitingi"ne destek mesajı

İSTANBUL (AA) - 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yarın Yenikapı'da yapılacak "Kudüs Mitingi"ne destek mesajı

11. Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nin Twitter hesabından yayımlanan video mesajında Gül, Filistin'in işgalinin 50. yılı olduğunu hatırlatarak, Filistinlilerin 50 yıldır işgal altında yaşadığını ve işgalin her türlü acımasızlığı ve zulmüyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Gül, Filistin'in işgalinin aynı zamanda Kudüs'ün de işgali anlamına geldiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Müslümanların ilk kıblesi, Kudüs. Mescid-i Aksa, Kudüs'te. Kudüs'ün işgali, uluslararası hukuka aykırı. Birleşmiş Milletler, bu işgali reddetti. Bugün bunlara rağmen maalesef ABD, bugünlerde Başkan Trump tarafından Kudüs'ün, İsrail'in resmi başkenti olduğunu ilan etti ve yakında başkente büyükelçiliğini taşıyacağını duyurdu. Bu, sadece Filistinlilere, Araplara değil, bütün dünya Müslümanlarına karşı yapılan büyük bir provokasyon, büyük bir sorumsuzluk örneği. Bunu, bütün dünya Müslümanları telin etmek ve reddetmek durumunda. Cumhurbaşkanları, krallar seviyesinden sokaktaki insanlara kadar herkes, elinden gelen her türlü tepkiyi şiddete başvurmadan göstermek zorunda. Bu çerçevede yarın Yenikapı'da yapılacak mitingi organize eden bütün Türk, uluslararası gönüllü kuruluşları, teşkilatları canı gönülden tebrik ediyorum ve bütün vatandaşlarımızı bu mitinge destek vermeye davet ediyorum."

Yorumlar