11 binden fazla kadın "Vadofane"la girişimciliğe adım attı

- Türkiye Vodafone Vakfı Başkan Yardımcısı Keçeci: - "2020 itibarıyla istihdam edilme yaşına gelmiş kadınların önemli bir bölümü, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerden çıkacak" - "Ülkemizde kalkınmanın ve hedeflere ulaşmanın ancak kadınlarımızın ekonomiye daha aktif katılımıyla mümkün olacağına inanıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
11 binden fazla kadın "Vadofane"la girişimciliğe adım attı

İSTANBUL (AA) - Vodafone'un, Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında 2012'den bu yana gerçekleştirdiği projelerle bugüne kadar 11 bini aşkın kadın girişimciliğe adım atarken, 2,5 milyon liranın üzerinde sosyal yatırım gerçekleştirildi.

Vodafone açıklamasına göre, Türkiye Vodafone Vakfı, kadınları ekonomik anlamda güçlendirerek, girişimcilik ve gelir fırsatları yaratmaya devam ediyor.

Vodafone tarafından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteğiyle Nisan 2013'te Türkiye'de ilk kez kadına yönelik tüm ürün, servis, proje ve hizmetleri tek çatı altında toplanarak "Vodafone Önce Kadın" programı hayata geçirildi. Program kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bilişim Vakfı iş birliğiyle 10 ilde başlatılan "Girişimcilikte Önce Kadın" projesiyle 1 yılda 10 binden fazla kadın girişimciliğe adım attı.

Soma Belediyesi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğiyle hayata geçirilen ve bölgede el işi üretiminin merkezi haline gelmesi hedeflenen "Soma'da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi"yle de 370 kadına girişimciliğin kapıları açıldı. "Vodafone Önce Kadın" programı kapsamında sunulan gelir modelleri arasında yer alan ve kadınların el emeği ürünlerini tek bir mesajla alıcıya ulaştırmalarını sağlayan "Vodafone Önce Kadın İlan Servisi"ne ise bugüne kadar 40 bine yakın ilan verildi.

Gelir fırsatları, bilgiye erişim ve iletişim başlıkları altında kadınlara yönelik tüm ihtiyaçları tek bir pakette toplayan "Önce Kadın" programı ile Vodafone, bugüne kadar toplam 670 bin kadının ekonomik ve sosyal hayata aktif katılımına destek oldu.

Böylece Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında 2012'den bu yana gerçekleştirilen projelerle bugüne kadar 11 bini aşkın kadın girişimciliğe adım atarken, 2,5 milyon liranın üzerinde sosyal yatırım gerçekleştirildi.


- "Kadınlarımızın güçlendirilmesine yönelik projeleri desteklemeyi sürdüreceğiz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Vodafone Vakfı Başkan Yardımcısı Gizem Keçeci, toplumsal gelişim ve ekonomik kalkınmanın, kadınların sosyal ve ekonomik hayata etkin katılımıyla mümkün olacağını ifade etti.

Gelecek 10 yılda tüm dünyada 1 milyar kadının iş gücüne katılma potansiyeli taşıdığının belirtildiğini aktaran Keçeci, 2020 itibarıyla istihdam edilme yaşına gelmiş kadınların önemli bir bölümünün Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerden çıkacağını kaydetti.

Keçeci, Küresel Girişimcilik Raporuna göre Türkiye'de her 100 erkeğe karşılık 31 kadın girişimci düştüğü bilgisini vererek, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Gelişmiş 20 ülkeye bakıldığında kadınların iş gücüne katılımı yaklaşık yüzde 51 seviyesinde seyrederken, Türkiye'de bu oran yüzde 28 civarında. Dünya Bankasının Türkiye'de Kadınların İş gücüne Katılımı raporuna göre de kadınların iş gücüne katılımındaki engellerin kaldırılması durumunda Avro Bölgesinde gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 13 artacağı hesaplanıyor. Vodafone Türkiye olarak, biz de bugüne kadar 670 bin kadına ulaşan Önce Kadın programımız kapsamında kadınlara bilgiye erişim, iletişim ve gelir fırsatları sunmaya devam ediyoruz."

Keçeci, projelerle bir yandan kadınları bilgilendirdiklerini, bir yandan da onların girişimci ruhlarını harekete geçirerek işlerini kurmaları, kendi ayakları üzerinde durmaları ve ailelerine destek olmaları için güçlendirdiklerini dile getirdi.

Kadınların girişimcilik yoluyla ekonomiye kazandırılmasına destek olmak için 2012'den bu yana çalıştıklarını anlatan Keçeci, "Ülkemizde kalkınmanın ve hedeflere ulaşmanın ancak kadınlarımızın ekonomiye daha aktif katılımıyla mümkün olacağına inanıyoruz. 19 Kasım Dünya Kadın Girişimcilik Günü vesilesiyle tüm girişimci kadınlarımızı bir kez daha kutluyorum. Vodafone olarak, kadınlarımızın güçlendirilmesine yönelik projeleri desteklemeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar