11 adet Su-35 Türkiye'ye teslim edilmek üzere hazır bekliyor

ABD'nin F-35 teslimatını durdurmasının ardından uçak ihtiyacını karşılamak için arayışa geçen Türkiye'nin kısa süreli ihtiyacını gidermesi için Rusya'dan Su-35 alabileceği belirtiliyor. Rusya'dan Su-35 sipariş eden Endonezya'nın CAATSA yaptırımları nedeniyle uçakları almaması durumunda Türkiye'nin üretilmiş ve hazır bekleyen 11 Su-35'i satın alabileceği ifade ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
11 adet Su-35 Türkiye'ye teslim edilmek üzere hazır bekliyor

Rusya'nın diğer dünya ülkelerine silah satışını yakından takip eden Washington, silah ihracatını tekelinde tutmak için baskılarını sürdürüyor. ABD, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alan Türkiye'ye F-35 teslimatını durdurmuş ve Türkiye'nin F-35 projesine katılımını askıya almıştı. 

Endonezya’nın Rusya'dan 36 adet Su-35 almasından rahatsız olan ABD Endonezya'yı CAATSA ile tehdit ediyor. Washington yönetimi yeni nesil savaş uçağı Sukhoi Su-35 alımından vazgeçilmesi için Endonezya'ya için baskı uyguluyor.

Gündeme gelen CAATSA yaptırımlarıya birlikte ABD, F-16 satışını gündeme getiriyor.

Endonezya Hava Kuvvetleri resmi temsilcisi Novyan Samiega, olası ABD yaptırımlarından dolayı Rus yapımı Su-35 avcı uçaklarının tedarikiyle ilgili sözleşmenin iptal edilebileceğini belirtti.

Yorumlar