"1001 Hatim Duası" geleneği

- Edirne'de Dar-ül Hadis Camisi'nde, her yıl "üç aylar"ın ilk cuma günü okunan duaya, yaklaşık 2 bin kişi katıldı

Google Haberlere Abone ol
"1001 Hatim Duası" geleneği

EDİRNE (AA) - Edirne'de, tarihi Dar-ül Hadis Camisi'nde, her yıl "üç aylar"ın ilk cuma günü icra edilen "1001 Hatim Duası" okundu.

Caminin imamı Mahmut Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "üç aylar"a girilen ilk cuma gününde ''1001 Hatim'' geleneğini canlandırdıklarını, bugünün kendileri için önemli olduğunu belirtti.

Dört asırlık geleneği sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Eroğlu, "Atalarımızın 400 yıl devam ettirdiği bu güzel manevi geleneği yaşatmanın mutluluğu içindeyiz. Atalarımız bu camide, 30 hafızı görevlendirerek, günlük 3 akçeye hatim okuturmuş. Şimdi ise camimize gelen misafirlerimize geleneğimizi anlatarak, bu hatimleri onların okumasını sağlıyoruz." diye konuştu.

Eroğlu, bu yıl okunan hatimlerin başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitlerin ruhlarına hediye edildiğini söyleyerek, "Başta 15 Temmuz’da milletimizin birliği ve dirliği için bir gecede canlarını veren şehitlerimiz için dualar ettik. Aynı zamanda ülkemizin birlik ve beraberliği için sınır boylarında, şehirlerde güvenliğimizi sağlamak amacıyla şehit düşen tüm şehitlerimizi andık" dedi.

Batı Trakya'dan gelen soydaşlara ve çeşitli illerden gelen vatandaşlara Dar-ül Hadis Camisi'nde hatim geleneğini anlattıklarını dile getiren Eroğlu, duaya katılan herkese teşekkür etti.

Duaya katılan yaklaşık 2 bin kişiye, cuma namazının ardından pilav ve ayran ikram edildi.

Yorumlar