10 maddede Barış Pınarı Harekatı

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridoruna yönelik operasyon başlattı. Dün akşam saatlerinde Suriye'ye giren askerlerimizin hedef ve amacı 10 madde ile şu şekilde sıralanabilir:

Google Haberlere Abone ol
10 maddede Barış Pınarı Harekatı

1) SINIR GÜVENLİĞİ: Türkiye sınırlarına yönelik saldırılarda bulunan terör örgütleri PKK/YPG/PYD ve DEAŞ’a karşı sınırını korumak istiyor.

2) TERÖR KORİDORUNA DARBE: Türkiye, Suriye'de başlayan iç savaşın ardından enerji bölgelerini kontrol altına alan ve Akdeniz'e doğru ilerleyerek elinde bulunan enerji hammadelerini dışarıya satmak isteyen terör örgütlerinin koridoruna darbe indirmek istiyor. Türkiye, bu operasyonla terör koridorunun oluşmasını engelleyerek Hatay’ın güvenliği de kalıcı olarak sağlamak istiyor.

3) SALDIRILARA SET: Türkiye Suriye'den topraklarına terör örgütleri tarafından atılan roketler sebebiyle yüzlerce vatandaşını kaybetti. Bu operasyonla terör örgütleri Türkiye sınırından uzaklaştırılarak Türk halkının güvenliği sağlanmış olacak.

4) DEMOGRAFİK YAPI: Terör örgütülerinin otoritesini kabul etmeyen Arap, Kürt, Türkmen gibi yerleşik halklar terör örgütleri tarafından bölgeden sürülüp mallarına el konuyor. Teröristler tapu ve nüfus kayıtlarının bulunduğu binaları kundaklıyor ve mevcut bölgeleri yok ediyor. Türkiye, terör örgütlerinin şiddet ve baskısına maruz kalan bölge halkının da can güvenliğini sağlamak istiyor.

5) SURİYE’NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ: Türkiye, Suriye'de oluşturulmak istenen küçük devletçiklerin önünü keserek kendi sınırılarının güvenliğini sağlamak istiyor. Türkiye'nin bölgedeki hedeflerden biri de Suriye'nin toprak bütünlüğünün sağlanması.

6) TERÖR VARLIĞINA SON: Türkiye, Suriye'de terör örgütlerinin kontrolünde bulunan bölgelerden çok defa saldırılara maruz kaldı. Bu saldırılarda vatandaşlarını kaybeden Türkiye, Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytin Dalı harekatlarını başlatarak binlerce teröristi etkisiz hale getirdi. 4 bin kilometrekareden fazla alanı da terörden temizledi. Barış Pınarı Harekatı'nın hedeflerinden en önemlisi bölgede terör varlığına son vermektir.

7) UYUŞTURUCU TRAFİĞİ ÖNLENECEK: Terör örgütlerinin bölgede uyuşturucu üretim tesisleri bulunuyor. Ürettiği uyuşturucuyu Avrupa ve ABD’ye satıyor. Türkiye, bu operasyonla uyuşturucu üretim ve pazarlamasını da sona erdirmek istiyor.

8) MÜLTECİLER GERİ DÖNECEK: Türkiye, yaklaşık 5 milyon Suriyeli mülteciyi ağırlayarak ülkesinde en çok mülteci barındıran ülkelerin başında geliyor. Türkiye'nin hedefleri arasında söz konusu bölgenin terörden arındırıldıktan sonra mültecilerin ülkelerine dönmesini sağlamaktır. Türkiye daha önce Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarıyla bölgedeki teröristleri temizleyerek buradan göç eden insanların topraklarına geri dönmesini sağlamıştı.

9) BÖLGEYE HUZUR: Barış Pınarı Harekatı ile terörün şiddet ve baskısına maruz kalan tüm halkların can güvenli ve huzuru sağlanacak.

10) ÇOCUKLAR KURTULACAK: Harekat ile Türkiye, PKK/PYD/YPG’nin çocukları, militan kaynağı olarak kullanmasının önüne geçmek istiyor. Terör örgütleri 12 yaşındaki çocukları bile kaçırarak onları silah saldırılarda kullanıyorlar.

Yorumlar