10 Kasım’da Balıkesir’de hayat durdu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yılında Balıkesir’de gerçekleştirilen törenler ile anıldı.Atatürk Anıtında düzenlenen programa Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Vekili Albay Cengiz Cömertoğlu, Balıkesir...

Google Haberlere Abone ol
10 Kasım’da Balıkesir’de hayat durdu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yılında Balıkesir’de gerçekleştirilen törenler ile anıldı.

Atatürk Anıtında düzenlenen programa Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Vekili Albay Cengiz Cömertoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, BAÜN Rektörü Prof.Dr.Kerim Özdemir, askeri erkan, İlçe kaymakamları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları, dernek ve oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ile öğrenci ve çok vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtına çelenklerin sunumunun ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunuldu ve hayat durdu. Sirenlere arabalarından inen vatandaşlar kornalarını çalarak eşlik etti.

Salih Tozan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliklerde ise Atatürk Sağlık Mesleki Teknik Lisesi Müdür Yardımcısı Cevahir Geniş’in günün anlam ve önemini anlatan konuşması ile başladı. Okul öğrencileri, Atatürk’ün askeri lise yıllarından başlayıp, milli mücadele yıllarını anlatan Hürriyet Kartalı adlı oratoryomu sahneledi.

Dursunbey’de 10 Kasım

Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında Tüm Türkiye’de olduğu gibi Dursunbey’de de anma programı düzenlendi. Cumhuriyet Meydanında başlayan anma programına İlçe Kaymakamı Nurettin Yücel, Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Başar Akın, çeşitli kurum ve kuruluşlardan yöneticiler, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. İlk olarak Atatürk büstüne konulan çelenklerin ardından saat 09:05’de başlayan siren sesleri ile saygı duruşuna geçildi. Siren seslerinin ardından istiklal Marşı okunurken resmi tören istiklal Marşı’nın ardından son buldu.

Cumhuriyet meydanında gerçekleşen programın ardından 125. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulunda gerçekleşen programa geçildi. Atatürk’ün hayatının anlatıldığı şiir ve konuşmaların yapıldığı programda müzik öğretmenlerinin hazırladığı mini konser katılımcılardan alkış alırken okul öğrencilerinin oluşturduğu koro da beğeni topladı.

Bandırma’da hastanede saygı duruşu

Bandırma’da Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan çelenk sunma töreni haricinde Bandırma Devlet Hastanesi’nde de tören düzenlendi. Atatürk ’ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09:05 de tüm hastane personeli hazırlanan Atatürk Köşesi önünde toplandı. Başhekim Yardımcısı Dr Ersin Yazıcı’nın da katıldığı tören saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Uzm. Dr Burhan Akman günün anlamına dair konuşma yaptı. Doktor Akman, Atatürk Cumhuriyetimizin kurucusu ve Türk tarihine damga vuran eşsiz bir komutandır. Rahmet ve minnetle anıyoruz "dedi.

Öte yandan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma İtfaiye Amirliği Atatürk’ün 79’ncu ölüm yıl dönümünde törenle andı. İtfaiye binası önünde gerçekleşen tören Ulu önder Atatürk’ün ölüm saati olan 09:05 de saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törene İtfaiye Amiri Tarkan Tepeler ve itfaiye personeli katıldı.

Yorumlar