Sağlık Bakanı Koca'dan önemli açıklamalar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler ve gelinen nokta hakkında açıklamalarda bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanı Koca'dan önemli açıklamalar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler ve gelinen nokta hakkında açıklamalarda bulundu. 

Bakan Koca açıklamasında bugün hayatını kaybeden hasta sayısının 17 olduğunu belirterek, bugünkü yeni vaka sayısının ise 922 olduğunu söyledi.

Toplam 36 bin 521 yeni test yapıldığını açıklayan Sağlık Bakanı Koca, 2 bin 241 hastanın ise iyileşerek taburcu olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Koca, "Yeni tanı konan hasta sayısı, yeni iyileşen hasta sayımızın yüzde 40'ı kadar. Yaş ortalaması yeni vakalarda 36, vefatlarda 71." diyen Koca, "(Kovid-19 vaka sayıları) Orta Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da giderek kısmi artışın olduğunu söyleyebiliriz. Ankara'da son 2-3 gün bir yükseliş söz konusuydu. Bugünden itibaren Ankara da düşüşe geçmiş oldu." dedi.

Antikor testi konusunda Koca, "Bu çalışmayla toplumdaki bağışıklama durumumuzun düzeyini bölge bölge de il il de bilmiş olacağız." şeklinde konuştu.

10 Haziran 2020 Koronavirüs Tablosu Türkiye

Yorumlar