10. Aroma Akseki Dağ Koşusu'na doğru

- Antalya'nın Akseki ilçesinde 300 sporcunun katılımıyla yarın yapılacak organizasyon için hazırlıklar tamamlandı

Google Haberlere Abone ol
10. Aroma Akseki Dağ Koşusu'na doğru


ANTALYA (AA) - 10. Aroma Akseki Dağ Koşusu Türkiye Şampiyonası, 300 sporcunun katılımıyla yarın yapılacak.

Türkiye Atletizm Federasyonu ve Aroma AŞ iş birliğiyle Antalya'nın Akseki ilçesinde gerçekleştirilecek koşular için parkurlar hazır hale getirildi.

Genç kızlar ve genç erkeklerde 6 bin 500 metre, kadınlarda ve büyük erkeklerde ise 13 bin metre mesafede koşuların yapılacağı organizasyonda, 300 sporcu mücadele edecek.

Türkiye Atletizm Federasyonu Dağ Koşuları Koordinatörü Hasan Babaç ile atletizm hakemleri, koşuların yapılacağı parkurları inceledi.

Babaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dereceye girecek sporcuların Milli Takım kadrosunu oluşturacağını ve 30 Temmuz'da İtalya'da düzenlenecek Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası'nda mücadele edeceğini söyledi.

Organizasyon için hazırlıkların tamamlandığını belirten Babaç, "Artık dağ koşularının Akseki'de yapılması bir sembol haline geldi. Dünyada ve Avrupa'da artık Türkiye dağ koşuları inanılmaz bir marka olmak durumunda. Dünyada birçok başarıya sahip olan Ahmet Arslan, Ramazan Karagöz ve Ferhat Bozkurt gibi sporcularımız, Dünya Şampiyonası öncesi Milli Takım seçmeleri için kıyasıya mücadele edecek." diye konuştu.

Yorumlar