"10 Aralık Şehitler Parkı" adına onay

- İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde, terör saldırısında şehit düşenlerin anısına bir parka "10 Aralık Şehitler Parkı" ismi verilmesi teklifi oy birliğiyle kabul edildi

Google Haberlere Abone ol
"10 Aralık Şehitler Parkı" adına onay

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde, Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit düşenlerin anısına Beyoğlu'ndaki bir parka "10 Aralık Şehitler Parkı" ismi verilmesi teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı'nın 4. birleşimi, belediyenin Saraçhane'deki binasında, Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ'ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda AK Parti Grup Başkan Vekili Temel Başalan ve CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever'in imzasını taşıyan önergeyle, terör saldırısında şehit olanların anısını yaşatmak için, İnönü Caddesi ve Dolmabahçe Gazhane Caddesi arasındaki parka "10 Aralık Şehitler Parkı" isminin verilmesi talep edildi. Önerge, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.


- "Halep'e yardım kampanyası"

Mecliste söz alan AK Partili Meclis Üyesi Havvanur Yurtsever, Halep'le ilgili konuşma talebinde bulundu. Halep'te şu an yaşanan olaylara dikkati çeken Yurtsever, Halep'te bir insanlık dramının yaşandığını belirterek, "Halep halkı açlık ve hastalıklarla mücadele edip, ölüm kalım savaşı veriyorlar. Evleri yıkılan Halep halkı, kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor. Bu katliamda en çok zararı maalesef çocuklarımız görüyor. Ülkemizde de Halep için birçok destek kampanyası başlatıldı. Bizler de bu kampanyalara kişisel olarak destek verdik. Meclis olarak da bir farkındalık biz yaratalım. 'Halep'teki drama kayıtsız kalmadık ve kalmayacağız' mesajını bu yüce meclis çatısı altından verelim istedim." dedi.

Yurtsever, Meclis Başkanlığınca açılacak ya da Kızılay'ın belirlediği bir hesaba, tüm meclis üyelerinin en az 100 lira olmak kaydıyla nakdi bağışlar yapabileceklerini söyledi. Yursever'in kampanya çağrısına diğer meclis üyeleri de destek verdi.

Bu arada, Maltepe'de Gülsuyu-Gülensu Mahallelerine ilişkin 1/5 bin ölçekli imar plan değişikliği oy birliğiyle kabul edildi.

Yorumlar