10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

- Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu: - "Nerede bir insan hakkı varsa biz onu savunuruz, nerede bir insan hakkı ihlali varsa o ihlale karşı göğsümüzü siper ederiz"

Google Haberlere Abone ol
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

ANKARA (AA) - Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Nerede bir insan hakkı varsa biz onu savunuruz, nerede bir insan hakkı ihlali varsa o ihlale karşı göğsümüzü siper ederiz." ifadesini kullandı.

Türkiye Barolar Birliğinden yapılan açıklamaya göre, Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezince 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen programda, Ortadoğu'da yaşananlar nedeniyle milyonlarca insanın yaşam hakkını yitirdiğini anımsattı.

Feyzioğlu, topluma kutup yıldızı olmaya söz verdiklerini ve bunu da yerine getirdiklerini ifade etti.

Yaşanan sorunlardan çıkış yolunun, insan haklarını merkeze alan bir hukuk olduğunu vurgulayan Feyzioğlu, tüm vatandaşların hukuk paydasında kucaklanması gerektiğini belirtti.

"Nerede bir insan hakkı varsa biz onu savunuruz, nerede bir insan hakkı ihlali varsa o ihlale karşı göğsümüzü siper ederiz." değerlendirmesinde bulunan Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye Barolar Birliği, barolar ve avukatların bu mücadelesi sebebiyle toplumun her kanayan yarasına merhem olmak için Türkiye'nin dört bir köşesinde mücadeleye devam ediyor olmamız sebebiyle Türkiye Barolar Birliği, barolar ve avukatların toplum nezdindeki itibarı tarihteki en yüksek seviyesindedir. Meslek örgütlerimiz, Türkiye'nin en güvenilir örgütleri olmayı bu mücadelenin sonunda şükürler olsun başarmıştır."

Olağanüstü hale ilişkin çeşitli eleştirilerde bulunan Feyzioğlu, vatanın, görevler iyi yapılarak sevileceğini anlattı.

Feyzioğlu, hukukun üstünlüğü konusunda mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Yorumlar