1 Mayıs'a doğru

- Taksim'de 1 Mayıs 1977'deki olaylarda hayatını kaybedenler anıldı

Google Haberlere Abone ol
1 Mayıs'a doğru

İSTANBUL (AA) - Taksim'de, 1 Mayıs 1977'de yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler anıldı.

The Marmara Oteli önünde toplanan, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, Kamu Emekçileri Sendikaları (KESK) Başkanı Lami Özgen, Türk Tabipleri Birliği (TTB) İkinci Başkanı Prof. Dr. Raşit Türkel, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Mehmet Soğancı ile CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Sinop Milletvekili Engin Altay'ın da aralarında olduğu grup, sloganlar eşliğinde Kazancı Yokuşuna yürüdü.

Burada, 1977'de hayatını kaybedenlerin isimleri okundu ve gruptakiler "yaşıyor" diye bağırdı.

DİSK Başkanı Beko, anma programına her yıl aynı duygularla katıldıklarını ve 1977'de hayatını kaybeden arkadaşlarının her gün aralarında olduğunu belirterek, "Biz hiçbir zaman Taksim’de katledilen arkadaşlarımızı unutmadık ve hiçbir zaman da onları unutturmayacağız." dedi.

Beko, bu yıla mahsus, kimsenin baskısı altında kalmadan DİSK, KESK, TTB, TMMOB ve yol arkadaşlarıyla 1 Mayıs'ı Bakırköy'de kutlayacaklarını anımsattı.

KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse de olaylarda hayatını kaybeden arkadaşlarının ruhunu aralarında hissettiklerini ifade ederek, "Kazancı Yokuşu hem toplumsal hem de sınıfsal hafızanın buluştuğu noktadır. Yasaklarla, meydan tartışmaları ile kimse işçi hareketinin toplumsal ve sınıfsal hafızasını yok edemeyecektir." ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Raşit Tükel ise "1 Mayıs'ta mücadeleyi daha çok yükseltme" parolasıyla herkesi Bakırköy'de düzenlenecek 1 Mayıs kutlamasına katılmaya davet etti.

Konuşmaların ardından, anıt önüne karanfil bırakıldı.

Daha sonra İstiklal Caddesi'nde yürüyen ve bildiri dağıtan gruptakiler, buradaki terör saldırısında hayatını kaybedenleri de andı.

Gruptakiler ayrıca, 1 Mayıs 1989'da Mehmet Akif Dalcı'nın hayatını kaybettiği Şişhane'deki yere de karanfil bıraktı.






Yorumlar