1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

- Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Genel Başkanı Şahin: "Uzun yıllardır mücadeleyle bir noktaya getirdiğimiz, taşeron işçi kardeşlerimizin haklarının elinden alınmasına 'hayır' diyoruz. Kazanılmış haklardan taviz vermeyeceğiz" - "Sivil ve özgür bir anayasa talep ediyoruz. Yetki karmaşası son bulsun istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

SAKARYA (AA) - Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Genel Başkanı Mehmet Şahin, "Uzun yıllardır mücadeleyle bir noktaya getirdiğimiz, taşeron işçi kardeşlerimizin haklarının elinden alınmasına 'hayır' diyoruz. Kazanılmış haklardan taviz vermeyeceğiz." dedi.

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, Kent Meydanı'ndaki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında konuşan Şahin, 1 Mayıs'ta alanda olduklarını söyledi.

Mehmet Şahin, Hak-İş olarak Taksim dayatmalarına "hayır" dediklerini, daha sonra Karabük, Kayseri ve Konya'da emekçilerle beraber olduklarını belirterek, "Anadolu, Hak-İş'i bağrına bastı. Bu 1 Mayıs'ta da Türkiye'nin sanayi ve tarım şehri Sakarya'dayız. Kutlu olsun." diye konuştu.

Hak-İş'in bir "dava ve misyon" adı olduğunu vurgulayan Şahin, Hak-İş'in, bin 400 yıl öncesinde buyrulan "İşçinin hakkını alın teri kurumadan veriniz" emrini yerine getirmeyi kendine görev bellediğini ve dünya mazlumlarının yanında olduğunu kaydetti.

Mehmet Şahin, 1 Mayıs'ın dayanışma olduğuna dikkati çekerek, "Ülkemizin tüm demokratik güçlerini, başta emekçi kardeşlerimizle, iş kazalarında yitirdiğimiz canlarla, şehit ve gazi aileleriyle, terör nedeniyle memleketlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlarımızla, savaş nedeniyle yurtlarından çıkarılmış ve ülkemize göç etmek durumunda olan mülteci kardeşlerimizle ve yeryüzünün tüm mağdurlarıyla dayanışmaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Teröre 'hayır', kardeşliğe 'evet' diyoruz"

1 Mayıs'ın mücadele olduğunu, taşeron işçilere kadro, geçici ve mevsimlik işçilerin sorunları, teröre 'hayır', kardeşliğe 'evet' demek ve yeni anayasa için mücadeleye devam dediklerini anlatan Şahin, şöyle devam etti:

"Uzun yıllardır mücadeleyle bir noktaya getirdiğimiz, taşeron işçi kardeşlerimizin haklarının elinden alınmasına 'hayır' diyoruz. Kazanılmış haklardan taviz vermeyeceğiz. Mevsimlik işçilerin mezarda emekliliğine, özel istihdam büroları aracılığıyla getirilen güvencesiz, örgütsüz, yani ucuz iş gücü bulma gayretlerine 'hayır' diyoruz. Daima barış, tam demokrasi diyoruz. Farklılığımız zenginliktir diyoruz, terör mağduru Kürt kardeşlerimize kucak açıyoruz. Teröre 'hayır', kardeşliğe 'evet' diyoruz."

Mevcut anayasanın artık Türkiye'yi taşımadığını, ayak bağı olduğunu dile getiren Mehmet Şahin, "Sivil ve özgür bir anayasa talep ediyoruz. Yetki karmaşası son bulsun istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Şahin, Hak-İş olarak Sakarya'dan, emek, barış, özgürlük ve demokrasi için, yeniden Büyük Türkiye için haykırdıklarını, "örgütlü, sendikalı ve Hak-İş'li ol" dediklerini kaydetti.

Yorumlar