1. Köprüden hangi araçlar geçebiliyor? (15 Temmuz Şehitler Köprüsü)

İstanbul'da köprülerden geçen araçlar konusunda vatandaşın kafası karışık olduğu için şimdiye kadar birçok vatandaş mağdur oldu. Birçok vatandaş, 1. Köprüden hangi araçlar geçebiliyor veya 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden hangi araçlar geçebiliyor sorusunun cevabını bilmediği için yanlış araçlarla geçiş yaparak ceza yiyor. İşte 1. Köprüden geçiş yapabilen araçların listesi

Google Haberlere Abone ol
1. Köprüden hangi araçlar geçebiliyor? (15 Temmuz Şehitler Köprüsü)

1. Köprüden geçiş yapabilen araçların listesi Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmiş durumda. İstanbul'da 1. Köprüden hangi araçların geçebileceği konusunda sürücülerin kafasında biraz karışıklık olduğu için mağduriyetler yaşanıyor. Birçok vatandaş kullandığı aracın köprüden geçiş hakkına sahip olmadığını bilmiyor. Bu nedenle 1. köprüden veya 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden hangi araçlar geçebiliyor sorusunun cevabını bu sürücüler için derledik.

1. Köprüden geçebilen araçların listesi:

- Birinci Sınıf Araçlar​ (Otomobil vb.)

- İkinci Sınıf Araçlar: Yolcu taşımasında kullanılan M1 ve M2 Sınıfı ile (N1 Sınıfı kategorisindeki Minibüs tipi olan ve yük taşımayan Panelvan Kamyonetler dahil. Ancak burada önemli bir hususa dikkat etmek gerekiyor. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen standartlara uymak zorunluluğu bulunuyor. Azami yüklü ağırlığı 0.75 tonu geçmeyen hafif römorklu araçlar hariç, sürücü ve yanındaki oturma yerleri dışında başka oturma yeri de bulunabilen, sürücü bölümü gövde ile birleşik olan panelvan kamyonetlere, minibüs tipi olan ve yük taşımayan kamyonetler, 15 Temmuz Şehitler Köprüsünü kullanım izni verilmiştir.)

- Tüm Servis Araçları (Turizm, Personel, Okul vb.)

- Toplu Taşıma Araçları (İETT ve Özel Halk Otobüsü, Otobüs A.Ş. Taksi Dolmuş vb.) 

- N1 Sınıfı acil Yardım Ambulansı ve Acil Sağlık Araçları

Bu listede belirtilen araçların dışında araçlar 1. Köprü veya 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü kullanamaz.

Kullanmaları halinde ise ağır para cezasına çarptırılıyor.

DAHA ÖNCE KAMYONETLERE YASAKTI

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçişin yasak olduğunu bilmeyen birçok küçük kamyonet ve panelvan sahipleri, farkında olmadan büyük cezalar yemişti. Defalarca köprüyü kullandıkları halde ceza yediklerini fark etmeyen bu sürücülerin sayısı artınca sorun büyümüş ve durum TBMM Eski Başkanı Binali Yıldırım'a aktarılmıştı. Binali Yıldırım da İstanbul seçimleri öncesinde konuyu gündemine alarak hükümetten çözülmesini rica etmişti. Yapılan düzenlemeyle, 1. köprüden geçebilen araçlar kategorisine kamyonet ve panelvanlar da eklenmişti. Daha önceki geçişlerde yazılan cezaların da silinmesi sağlanmıştı.

Yorumlar