'Yemen kıtlığın eşiğinde'

BM Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric, Yemen'de yaklaşık 17 milyondan fazla insanın bir sonraki öğünün nereden geleceğini bilmediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Yemen kıtlığın eşiğinde'

Birleşmiş Milletler (BM), Yemen'in kıtlığın eşiğinde olduğu uyarısında bulunarak, 17 milyondan fazla kişinin bir sonraki öğününün nereden geleceğini bilmediğini bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, Yemen'deki insani duruma işaret ederek, dünyadaki en kötü açlık krizlerinden birinin bu ülkede yaşandığını söyledi.

Yemen'in kıtlığın eşiğine geldiği uyarısı yapan Dujarric, "17 milyondan fazla kişi bir sonraki öğününün nereden geleceğini bilmiyor." dedi.

Ülke nüfusun üçte ikisinin çok acil insani yardıma ihtiyaç duyduğunu belirten Dujarric, Yemen'deki kolera salgınına da dikkati çekti.

Dünya Sağlık Örgütü de Yemen'deki kolera salgınında 942 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Yemen'de iki yılı aşkın süredir devam eden çatışmalar nedeniyle ülke içinde yerinden edilmiş yaklaşık 3 milyon kişi, temiz içme suyu bulunamaması ve atıkların toplanamaması gibi nedenlerden dolayı her gün koleraya yakalanma riskiyle karşı karşıya kalıyor.

Yorumlar

ihsan bu suudlar katara ambargo koyacağına bu yemene ve afrikaya açlara yardım etseya paralrı abd ye peşkeş çekiyor Allah görüyor