'Samsung, Türkiye'ye telefon sevkıyatını durdurdu' iddiası

Rekabet Kurumu ile Google arasında yaşanan anlaşmazlıkların ardından Google, Türkiye'de Android lisansını iptal etti. Samsung'un durumdan dolayı Türkiye'ye yeni telefon modellerini getirmeyeceği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
'Samsung, Türkiye'ye telefon sevkıyatını durdurdu' iddiası

Rekabet Kurumu ile Google arasındaki anlaşmazlık sonucu Google Android lisansının iptal edilmesi kararı aldı.

Google'ın kararının hemen ardından Android işletim sistemini en çok kullanan telefon markalarından biri olan Samsung'un Türkiye'ye yeni cihaz sevkıyatını durdurduğu belirtildi.

Şirketin 16 Aralık 2019 (dün) itibariyle Android lisansının iptal edilmesini gerekçe göstererek Türkiye'ye telefon modellerini getirmeyeceği öğrenildi. Samsung'dan konuyla ilgili detaylı bir açıklama bekleniyor.

Samsung'un bu kararı almasında en önemli etken Google'ın Android lisansını Türkiye'de iptal etmesi oldu.

Android lisansının iptal edilmesi akıllı telefonlarda Google Play Store dahil tüm Google servislerinin kullanım dışı kalması anlamına geliyor. Samsung'un da bu şartlarda Türkiye'ye yeni telefon getirmemeyi planladığı iddia ediliyor.

SAMSUNG HENÜZ AÇIKLAMA GELMEDİ

Türkiye'ye telefon satışını durduruğu iddia edilen Samsung'tan konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak ilerleyen saatlerde Samsung'un global kanadından konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.

Yorumlar