'Saç çıkaran su' bakanlık uyarısına rağmen çığ gibi yayılıyor

Saç çıkardığı iddiasıyla 450 liraya kadar satışı yapılan "Mavi su" sağlık bakanlığı uyarılarına rağmen satılmaya devam ediyor. Ambalajı ve prospektüsü olmayan ve pek çok marka adı altında satılan ürünün içeriğinde ne olduğu bilinmiyor. Bilinenlerde yer alan bir madde için ise uzmanlar tarafından kalp krizi riski uyarısı yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol
'Saç çıkaran su' bakanlık uyarısına rağmen çığ gibi yayılıyor

Saç dökülmesi için çare arayan vatandaşların son zamanlarda rağbet ettiği ürünlerden biride "mavi su" olarak anılan ve içeriğinde tam olarak neler barındırdığı bilinmeyen bir ürün. Özellikle saç ekim maliyetlerinin yüksek olması vatandaşları farklı çareler aramaya yönlendiriyor. 

Saç ektirmeye maddi imkanı olmayan veya etkisini göremeyenlerin yöneldiği "mavi su" için ise Sağlık Bakanlığı peşpeşe uyarılar yapıyor. 

Kulaktan kulağa yayılan efsanelerin ardından fırsattan istifade eden satıcılarda mantar gibi bitti. 

MUSLUK SUYUNU İLAÇ DİYE SATIYORLAR

Resmi kurumlardan onay almış olanlar dışında bazı satıcıların musluk suyunu vatandaşlara "mavi su" diye satmaya çalıştığı ortaya çıktı. 

EL ALTINDAN SATIYORLAR

Bir çok online satış kanallarının yanı sıra kuaförlerde ise el altından satılan ürünlerin fiyatları tek adette 100 TL'den başlarken, ürünün tam anlamıyla etkisini göstermesi için ise 450 TL'lik setin alınması gerektiği ifade ediliyor.

Ünlü isimlerin dahi tanıtım amaçlı kısa videolar çekerek reklamını yaptığı mavi suya yönelik kimi kullanıcılar fayda gördüğünü belirtirken, kimileri ise etkisini görmediğini ifade ederek şikayette bulunuyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI UYARIYOR

Geçtiğimiz aylarda mavi su hakkında vatandaşlardan çok sayıda soru gelmesi üzerine Sağlık Bakanlığı yetkilileri, bu ürünlerin bakanlık onaylı olanları olduğuna da dikkat çekerek, 'Kelliğe çare' adı altında internet üzerinden satış yapan siteler hakkında ise işlem yapılacağını belirtmişti. Adeta çığ gibi yayılan mavi suya yönelik yenisafak.com'a konuşan uzmanlar söz konusu ürüne yönelik yapılan laboratuvar incelemleri üzerinden kalp krizi riski gibi çok ciddi uyarılarda bulunuyor...

Yorumlar