'PYD terör örgütü değildir' diyen CHP'li Aksünger'den bir skandal açıklama daha

Ahmet Hakan'ın sunduğu programa konuk olan CHP'li eski milletvekili Parti Meclisi üyesi Erdal Aksünger "PYD terör örgütü değildir" açıklamasında bulunmuştu.

Google Haberlere Abone ol
'PYD terör örgütü değildir' diyen CHP'li Aksünger'den bir skandal açıklama daha

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Erdal Aksünger, toplumun her kesiminden tepki toplayan "PYD terör örgütü değildir" çıkışıyla ilgili açıklama yaptı. Aksünger yeni bir skandala daha imza attı.

Partisinin kendisiyle ilgili inceleme başlattığına yönelik iddiaların ardından kendisine ulaşan resmi bir yazı olmadığını belirten Aksünger şöyle konuştu: Bana herhangi bir şey ulaşmadı, ben de yeni gördüm ama ne kadar gerçekçi bilemiyorum. Böyle bir şeyin olması mantıksız zaten. Buradaki amaç sadece linç etmek ve iktidarın oyunlarına gelmekten başka bir şey değil. Şu an linç yapmaya çalışıyorlar. Parti eğer soruşturma açıyorsa parti de katılıyor demektir.

PYD'nin 2003 yılında Suriye iç savaşından önce Beşşar Esed tarafından kurulduğunu belirten Aksünger, "Suriye’de barışın tarafında ve Suriye’nin parçalanmaması noktasında diyalog içerisinde olsaydık bugün bu kadar cinayetlik işler yaşanmazdı. Ne Türkiye ordusu ‘Milli Suriye Ordusu’ diye ne olduğu belli olmayan bir orduyu önüne katıp bir yerlere gitmezdi, böyle bir saçmalık olmazdı." ifadelerini kullandı. 

"PYD TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR"

Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan CHP'li Erdal Aksünger, Hakan'ın "YPG terör örgütü mü?" sorusuna, "PKK terör örgütüdür, PYD benim gözümde terör örgütü değildir" demişti.

Yorumlar