'O kanlı bayrağı asla yıkatmam'

Darbe şehidinin babası, oğlunun üzerindeki kanlı bayrağı asla yıkatmayacağını söyledi

Google Haberlere Abone ol
'O kanlı bayrağı asla yıkatmam'
 Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında İstinye'deki Borsa İstanbul binası önünde şehit edilen 28 yaşındaki Fatih Satır'ın babası Turan Satır, oğlunun 15 Temmuz'da, "Baba ölmek var, dönmek yok. Hakkını helal et. Şehit olmaktan geriye dönüş yok. Sizi çok seviyorum" dedikten 20 dakika sonra şehit haberinin geldiğini söyledi.

Baba Satır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok fakir bir ailenin çocuğu olduğu için okumadığın ancak iki oğlu ve bir kızını okuttuğunu belirtti.

Büyük oğlu Osman'ın inşaat mühendisi, küçük oğlu Fatih'in ise bilgisayar mühendisi olduğunu ifade eden Satır, şöyle konuştu:

"Oğlumun çok sevdiği bir dostu-ağabeyi vardı. Darbe gecesi onu arayarak gelişmeler hakkında bilgi aldıktan sonra sokaklara çıktı. Dostu, ağabeyi bile oğlumu durduramadı. Telefonda konuştuğu ağabeyine 'Ben gidiyorum. Memleketi bir avuç çapulcuya mı temsil edeceğiz?' dedi ve evde hiç durmadı. O sıra ablası geldi 'Darbe oldu' dedi. Ben de gayri ihtiyari 'Bir şehit de bizim evden çıksın' dedim. Çünkü ben şehitleri gördüğüm zaman hep gözyaşı döker, aileleri için 'Allah sabır versin' derdim. Annesi ve ablası 'gitme' dediler. Ben ise 'Bırakın gitsin. Bu vatanı kim kurtaracak?' dedim."

Satır, saat 01.43 gibi oğlu Fatih'i aradığını dile getirerek, "Baba ölmek var, dönmek yok. Hakkını helal et. Şehit olmaktan geriye dönüş yok. Sizi çok seviyorum' dedi. Bu konuşmamızdan 20 dakika sonra şehit olduğu haberi geldi. Şehadet haberini ağabeyi Osman, 'Baba kardeşimi vurmuşlar. Hastaneye götürmüşler' diyerek verdi bana." diye konuştu.

Başkalarının çocuklarının şehit haberlerini dinlediği, izlediği ya da okuduğu zaman ağladığını ancak oğlu Fatih'in cenazesinde gözyaşı dökmediğini vurgulayan Satır, "Evladım şehit olduğunda 'Ağlayıp vatan hainlerini sevindirmeyeceğim. Her zamankinden daha dimdik ayakta duracağım' dedim. Bu vatan bizim. Bizde bu iman kuvveti varken bizi kimse yıkamaz yıkamayacak. Şehitlerimizin sayesinde bu memleket, bu diyarlar ayakta duruyor. Var mı Türk milleti kadar asil bir millet?" ifadelerini kullandı.

  "BİNLERCE FATİH VAR"

Satır, Türkiye'de binlerce Fatih olduğunu belirterek, "Benim Fatih’im gitti ama binlerce Fatih'im var artık." dedi.
Kimsenin vatanı bölemeyeceğini, vatan ve bayrak için canını ortaya koyacak milyonlar olduğunu dile getiren Satır, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Dışarıda oğlumun arabası var. Okulu bitirdiğinde ağabeyi ona hediye olarak aldı. Asil olana her şey yakışır. Fatih'in mezarını bile ziyaret etmiyorum. Etraftaki o hain ve şerefsizlerden biri görür 'Bak işte ağlıyor' diye sevinecek düşüncesiyle şimdilik ziyaret etmiyorum. Ben onu kalbimde yaşatıyorum. Şu anda döktüğüm gözyaşları bile onun bana verdiği mutluluktandır. Çünkü geçmişteki şehitlerimiz olmasaydı, bu vatan olmayacaktı. Çanakkale'de ortaya konulan manzarayı göz önünde bulundurun. Kopan ayağını çamurla kapatıp bir değnek veya silahını bacak yapıp sonrasında 'Bu halinle nereye gidiyorsun?' diye soranlara 'Bir ayağım daha var' diye cevap verenlerin torunlarıyız."
Satır, şehit olan oğlunun bilgisayar mühendisliği bölümünü bitirdiğini ancak pilot olmak istediğini söyledi.

Oğlunun pilot olmak için sınava girdiğini ve kazandığını, sadece mülakatının kaldığını aktaran Satır, "Pilot olmak, uçmak istiyordu ancak nasip olmadı. İnsanda iman kuvveti ve vatan aşkı olunca bazı şeyler anlamsız oluyor. Fatih, aya çıkmak, yıldızları fethetmek istiyordu. Birlikte uçamadık. O bensiz uçtu gitti." diye konuştu.

Oğlunun çok cesur olduğunu, Fatih'i tarif edecek kelime bulamadığını aktaran Satır, şöyle devam etti:

"Kükre ey aslanım sen ecdadının torunusun. Ecdadını unutmadıkça sen onunla varsın. Ecdadının torunu olan o asil insanda ki şehitlerin hepsi asildir bunlardaki mangal yürek kimde var? Bayrakları, bayrak yapan üstündeki kandır/ Eğer uğrunda ölen varsa o vatandır demiş şair. İşte oğlumun kanlı bayrağı. Vurulurken göğsündeydi bu bayrak. Bakın insan niçin ölür? Bayrağı, vatanı, namusu için ölür. O vatanını, bayrağını, namusunu kurtarmak için gitti. Şehit edildi. Şehit oğlumun üzerindeki kanlı bayrağı asla yıkatmam."

  "BU VATANA KURBAN OLALIM"

Satır, acıların en büyüğü olan evlat acısı yaşadığını ancak gözyaşlarını içine akıttığını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile oğlunun cenaze töreninde telefonla görüştüğünü ve samimi duygularını dile getirdiğini ifade eden Satır, şöyle devam etti:
"'Bu vatana oğlum da ben de kurban olalım. Hepimizin canı size feda olsun. Siz dik durun gerisi önemli değil' dedim. Erdoğan, kocaman bir yüreğe sahip. Halkı, milleti, vatanı ve bayrağı için canını ortaya koydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan o gece, bu insan uçağına binip halkının arasına gelmedi mi? Milletini meydanlara çağırmadı mı? Onun inancı, samimiyeti olmasaydı, insanlar kendilerini tehlikeye atarlar mıydı? Ona 'diktatör' diyenlere yazıklar olsun. Bizleri sevgimiz birleştirdi. Oğlum bu vatana helal olsun. Benim kanım canım da feda olsun. Artık bu ülkede Fatih gibi vatan için can verecek binler var."

Darbecileri farelere benzettiğini söyleyen Satır, "Bunlar sıkışınca kaçacak delik arıyor. Fareden beter bunlar nereye kaçacak nereye kadar sürünecekler? Onun için bunlar hak ettikleri cezayı bulacaklar. Ben ülkemi, vatanımı, milletimi seviyorum. Vatansız, millet olmaz. Dünya var oldukça hainler de olacaktır. Ama şunu bilsinler artık canlarını ortaya koyan, zalimler karşısında dimdik duran evlatlar ve onların babaları var. Hainler bir daha teşebbüste bulunurlarsa karşılarında yine bizi bulacaklar." diye konuştu.

Yorumlar