'İsrail anlaşma yapmak için Türkiye'ye mesaj gönderdi'

İsrail medyası, İsrail'in doğal gazı Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşımak için müzakere yapmaya hazır olduğu mesajını Türkiye'ye gönderdiğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
'İsrail anlaşma yapmak için Türkiye'ye mesaj gönderdi'

İsrail resmi yayın kuruluşu KAN'ın muhabiri Amichai Stein, İsrailli yetkililerin Türkiye müzakere için mesaj gönderdiğini yazdı.

Stein, tarafından sosyal medyadan yapılan paylaşıma göre İsrailli yetkililer Türkiye'ye "Eğer Türkiye İsrail gazını Avrupa'ya taşıyacak bir boru hattı inşası konusunda ciddi ise biz müzakereye açığız." mesajı gönderdi.

Öte yandan İsrail tarafının Türkiye üzerinden inşa edilmesi muhtemel bir doğal gaz boru hattını, "Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti ve İtalya üzerinden inşa edilmesi planlanan boru hattına alternatif olarak görmediği" öne sürüldü. 

İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkilileri KAN'ın muhabiri Amichai Stein'in yaptığı yaplaşım ilgili yorum yapmaktan kaçındı. 

Öte yandan önceki İsrail resmi radyosunda yayımlanan bir haberde de iddianın tam tersini ortaya atmış ve Türkiye'nin, kendi toprakları üzerinden Avrupa'ya doğal gaz transferi için müzakerelere hazır olduğu yönünde Tel Aviv yönetimine mesaj ilettiğini ileri sürmüştü

İsrail'in en büyük doğal gaz sahası Leviathan ve Tamar'da toplamda yaklaşık 800 milyar metreküp doğal gaz rezervi bulunduğu tahmin ediliyor.

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, bu kaynaklara ek olarak bölgede yaklaşık 2,2 trilyon metreküp doğalgaz rezervinin daha keşfedilmeyi beklediğini açıklamıştı.

Yorumlar