'Hastanede fuhuş iddiası' şehri karıştırdı

Isparta'da devlet hastanesinin yeni binasına taşınmasının ardından atıl durumda kalan eski binası madde bağımlılarının meskeni haline geldi. Öte yandan binanın fuhuş için kullanıldığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
'Hastanede fuhuş iddiası' şehri karıştırdı

Şehir Hastanesi'ne taşınan Isparta Devlet Hastanesi'nin eski binası madde bağımlıları ve fuhuş çetelerinin meskeni halinde geldi. Durumdan şikayetçi olan mahalle sakinleri ise bir an önce önlem alınmasını istiyor. 

Isparta Devlet Hastanesi, iki yıl önce inşa edilen Şehir Hastanesi'ne taşındı. Eski binaların bir kısmı yıkılırken biri ise atıl durumda bırakıldı. Daha sonra madde bağımlılarının meskeni haline gelen eski hastane binasının üst katı içeriye girenler tarafından yatak odaları şeklinde dizayn edildi.

Öte yandan bina içinde bulunan ve hala kullanılabilir olduğu görülen bir çok tıbbi malzeme ise madde bağımlıları tarafından talan edilmiş. Binlerce vatandaşın özel bilgilerinin olduğu hasta kayıt arşivi ise hala eski binada bulunuyor.

Bir kısmı yıkılan eski binanın taş bina olan ve 62 bin 500 metrekarelik alanın Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin kullanımına tahsis edildi. Ancak, hastanenin taşınmasının ardından kimse buraya uğramadı. Hastane taşındıktan sonra kullanılması mümkün olan bir çok tıbbi malzeme ise taşınmadı. Binaya giren kimliği belirsiz kişiler ise binadaki malzemeleri talan etti. Öte yandan bir çok malzemenin ise çalındığı belirtildi.

Yorumlar