'Hacire anneler'in sayısı 40'ı geçti; sayı her gün artıyor

Diyarbakır'da 'Hacire anne'nin başlattığı "evladımı geri verin" eylemine katılan aile sayısı 40'ı geçti. Katılım her geçen gün artıyor. Nöbetin 17'inci gününde toplam aile sayısı 42'ye yükseldi. Sayının her geçen gün daha da büyümesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
'Hacire anneler'in sayısı 40'ı geçti; sayı her gün artıyor

Hacire annenin başlattığı "evladımı geri verin" eylemi her geçen gün çığ gibi büyüyor. Eylemin 17'inci gününde katılımcı sayısı 42 oldu.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerine, bir aile daha katıldı. 

Dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle 3 Eylül'de HDP il binası önüne gelen Diyarbakır annelerinin başlattığı oturma eylemi devam ediyor. 

Eyleme katılmak için Muş'tan gelen baba Halit Altun, yaptığı açıklamada, oğlu Muhsin'in, 4 yıl önce Malatya'da İnönü Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde okurken kandırılarak dağa götürüldüğünü söyledi.

Şoförlük yaparak 8 çocuğuna baktığını, ailesinin geçimini sağladığını dile getiren Altun, bir oğlunun da Ankara'da asker olduğunu belirtti.

Altun, 4 yıldır hasret kaldığı oğluna kavuşmak istediğini anlatarak, "Devletime, milletime, bayrağıma sadığım." dedi.

Yaptığı araştırmada oğlunun Kobani tarafına götürüldüğünü öğrendiğini dile getiren Altun, "Çocuğum için gitmediğim yer kalmadı. Sürekli başka yere yönlendiriyorlar. 2 yıl boyunca evimde kalmadım. Tüm varlığımı ortaya koydum, bir türlü çocuğumun izine rastlamadım." diye konuştu.

Altun, "Burada oturma eylemini görünce katılmak istedim. HDP'yi sorumlu tutuyorum. Çocuklarımızı götürüyorlar. Kendi çocuklarını neden götürmüyorlar? Kendi çocuklarını da götürseler, böyle bir sistem olduğunu düşünürüz. Kendi çocuklarını okutuyorlar, bizim çocuklarımızı da dağa gönderiyorlar." ifadelerini kullandı.

EVLATLARINI İSTİYORLAR

Oturma eylemine 17 yaşında dağa kaçırılan oğlu Ramazan için katılan Mevlide Üçdağ, 4 yıldır evladına hasret olduğunu söyledi.

Üçdağ, 5 çocuk annesi olduğunu, 4'ünü evde bırakarak kaçırılan oğluna kavuşmak için eyleme katıldığını belirterek, "Kurban keseceğim, yeter ki oğlumu göreyim. Onun için her şeyi yaparım." dedi.

Oğlunun en çok gözleme ve patates kızartmasını sevdiğini, evde her yemek yaptığında gözyaşı döktüğünü anlatan Üçdağ, "Oğlum Kur'an-ı Kerim okur, namaz kılardı. Oğlumun dönüşü için adak adadım. Oğluma kavuştuğumda 7 gün 7 gece beraber yatıp onu kucağımdan ayırmayacağım. İnşallah bu hayalim gerçekleşir." diye konuştu.

NECLA ANNE: EVLADIMINI KOKUSUNU ÖZLEDİM

Dağa 15 yaşında kaçırılan oğlu Vahit için eyleme katılan anne Necla Çur, 4 yıldır göremediği oğluna kavuşma hayaliyle oturma eylemini sürdürdüğünü belirtti.

7 çocuk annesi Çur, oğluna büyük özlem duyduğunu, evladına kavuştuğunda çok mutlu olacağını dile getirdi.

Psikolojilerinin bozulduğunu, evde düzenlerinin kalmadığını kaydeden Çur, "Başımıza büyük bir felaket geldi. Oğlumun dönüşünden başka bir şey istemiyorum. Yeter ki oğlumu yeniden göreyim. Oğlumun kokusunu özledim. Kardeşleri de büyük hasret yaşıyor." ifadelerini kullandı. 

SONGÜL ANNE: KIZI 15 YAŞINDA DAĞA KAÇIRILMIŞ

7 çocuk annesi Fatma Akkuş, 4 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan kızı Songül için eyleme katıldığını, evladının yolunu gözlediğini söyledi.

Gözyaşları içinde kızına hasretini dile getiren Akkuş, "Onu görürsem sarılırım, koklarım, kucaklarım, evimin çiçeği yaparım. Yeter artık, dayanamıyorum. Gücümüz tükendi." şeklinde konuştu.

Songül'ün ikiz kardeşi Birgül'ün psikolojik tedavi gördüğünü ifade eden Akkuş, kızının, kaçırılan kardeşinin elbiseleri ve fotoğrafıyla uyuduğunu belirtti.

BABA SÜLEYMAN AYDIN: OĞLUM POLİS OLMAK İSTİYORDU

4 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan oğlu Özkan için eylem yapan baba Süleyman Aydın, oğlunun polis ya da asker olma hayali kurduğunu ifade etti.

Oğlunun polis üniformasıyla çekilmiş fotoğraflarının bulunduğunu anlatan Aydın, evladının dağa kaçırılmasıyla hayallerinin de çalındığını söyledi.

"Oğluma kavuşursak dünyalar bizim olur. Annesinin duygularını anlatamam zaten. Annesi, ismi dahi söylendiğinde bayılıyor. Eşim oğlumun hasretiyle yanıp tutuşuyor." diyen Aydın, oğlunun en çok içli köfte ve kuru fasulye sevdiğini, bu nedenle bu yemekleri yemediklerini, evde pişirmediklerini kaydetti.

Aydın, evladına kavuşmak istediğini sözlerine ekledi. 

Yorumlar