'Endişeli batı'nın son marifeti

Türkiye'deki teröristlere kol kanat gererek her operasyon için, "endişeliyiz" diyen ABD ve AB ülkelerinin Afganistan'daki son marifeti sivil bir katliam. Daha önce de defalarca Pakistan, Irak, Afganistan ve Suriye'de benzer katliamlar gerçekleştiren batının bu iki yüzlülüğü hiç konuşulmuyor

Google Haberlere Abone ol
'Endişeli batı'nın son marifeti
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Türkiye'de son 40 yılda binlerce insanın ölümüne neden olan teröre kol kanat geren batılı ülkelerin iki yüzlülüğü her geçen gün kendini aleni bir şekilde gösteriyor. Türkiye'deki en küçük bir hareketlenme için "endişeliyiz, kaygılıyız, rahatsızız" ifadeleriyle yorumlarda bulunan ABD ve AB'nin Afganistan'da iki gün önce gerçekleştirdiği sivil katliam hiç konuşulmadı. İki yüzlü batının Pakistan, Afganistan,Irak, Suriye ve Libya'daki benzer sivil katliamları da hiçbir zaman "endişe ya da kaygı kaynağı" olmadı. 

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz vilayetinde Taliban'a karşı gerçekleştirilen operasyonda 30 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kunduz Valiliği sözcüsü Sayid Mahmud Radmaniş, Kunduz'un Boz Kandahari bölgesinde yürütülen operasyon sırasında sivillerin evine sığınan Taliban militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığını söyledi.

Çatışmada, aralarında çocukların da bulunduğu 30 sivilin yaşamını yitirdiğini belirten Radmaniş, operasyonda ayrıca 26 militanın öldürüldüğünü ifade etti.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, siviller ABD uçaklarının saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Radmaniş ise sivillerin hava saldırısında mı yoksa çatışmada mı öldüğünün araştırıldığını kaydetti.
Afganistan Devlet Başkanlığı Sarayı da sivillere yönelik saldırıyı kınadı.

Taliban'dan yapılan açıklamada ise ABD uçaklarının bölgeye düzenlediği hava saldırısında 60 sivilin öldüğü iddia edildi.

Gur vilayetinde, 26 Ekim'de Daşti Kasi bölgesinde hayvanlarını otlatan 33 sivili rehin alan terör örgütü DEAŞ militanları ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıkmıştı. Bu sırada örgüt komutanlarından birinin öldürülmesi karşısında DEAŞ militanları rehinelerin hepsini katletmişti. Çatışmada 3 güvenlik görevlisi de yaşamını yitirmişti.

Yorumlar