'Bu ülkeyi Suriye’ye dönüştürmeye çalıştılar'

TBMM Başkanvekili Aydın: "Bu ülkeyi Suriye’ye dönüştürmeye çalıştılar çünkü baktığınızda bu yapılan sadece ve sadece bir darbe değil. Bu yapılan ülkeyi ele geçirme, milleti bölme, Türkiye'yi, Suriye'ye dönüştürme operasyonu. Herkes çıplak gözle bunu görüyor"

Google Haberlere Abone ol
'Bu ülkeyi Suriye’ye dönüştürmeye çalıştılar'
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Bu ülkeyi Suriye’ye dönüştürmeye çalıştılar çünkü baktığınızda bu yapılan sadece ve sadece bir darbe değil. Bu yapılan ülkeyi ele geçirme, milleti bölme, Türkiye'yi, Suriye'ye dönüştürme operasyonu. Herkes çıplak gözle bunu görüyor" dedi.

Besni ilçesinde Hükümet Konağı önünde "demokrasi nöbeti" için toplanan vatandaşlara seslenen Aydın, okyanus ötesindeki zavallı, sefil FETÖ ve yandaşlarının bulunup cezalandırılıncaya kadar uyumayacaklarını söyledi.

Bu millete kurşun sıkanlara karşı ahdettiklerini belirten Aydın, "Bu milleti savunmak üzere düşmana karşı milletin yanında yer almak ordumuza sızan o gafiller, o terörist kılıklı ve o üniformayı kirleten hainler, maalesef milletin parasıyla alınan o tanklarla sizlerin üzerinden geçmeye çalıştılar. Düşmana namluyu uzatacağına, namluyu sizlere, bizlere ve bu millete yönelttiler. Bu kadar alçaldılar, bu kadar ahlaksızca bir işin içine girdiler." ifadelerini kullandı.

Darbe girişiminde bulunanların milletin üzerinden geçmeye çalıştıklarını dile getiren Aydın, FETÖ'nün milleti bölmeye çalıştığını vurguladı.

FETÖ ve iş birlikçilerinin Türkiye üzerindeki oyunlarına dikkati çeken Aydın, şunları kaydetti:
"Bu ülkeyi Suriye’ye dönüştürmeye çalıştılar çünkü baktığınızda bu yapılan sadece ve sadece bir darbe değil. Bu yapılan ülkeyi ele geçirme, milleti bölme, Türkiye'yi, Suriye'ye dönüştürme operasyonu. Herkes çıplak gözle bunu görüyor. Onun için birlik, bütünlük ve kardeş olmak zamanıdır. Bir de edepsizliğin ötesine kadar gittiler ki insanların gözlerinin içine baka baka bu ahlaksızlar, o terörist başını adeta mahkeme kararıyla mehdi ilan etmeye çalıştılar. Bu kadar aşağılık bir hal aldılar. Mehdi rahmanidir ama oradaki zavallı şeytanidir."

Yorumlar