'Belediye köpeğini zehirleyerek Türklüğü tahkir etmiştir'

CHP'nin İsmet İnönü'nün Cumhurbaşkanlığı dönemlerinde halka nasıl zulmettiğinin belgeleri ortaya çıktı. Ortaya çıkan belgelerde, camide bir kez Arapça tekbir getiren cemaat hakkında nasıl işlem uygulandığı, bir köy evinde çocuklara Kur'an öğreten kişinin nasıl cezalandırıldığı anlatılıyor. Belgelerden birinde, "Belediyenin eşeğini zehirleyerek Türklüğü tahkir etmiştir" ifadesinin yer alması ise dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
'Belediye köpeğini zehirleyerek Türklüğü tahkir etmiştir'

Ezanın Türkçeleştirilmesi gerektiğine dair tartışmaları başlatan CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın neden olduğu tartışma devam ederken, gözler bir kez daha o döneme çevrildi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin tek başına ülkeyi yönettiği yıllarda halka yapılan zulmün belgeleri bir kez daha ortaya çıktı. Habertürk Yazarı Murat Bardakçı'nın bugün köşesinde yayınladığı belgeler arasında, camide bir kez tekbir getiren cemaate nasıl ceza kesildiği, bir köy evinde çocuklara Kur'an dersi veren kişinin nasıl cezalandırıldığı, Alevi evlerinde Cem yapanların nasıl yakalandığına dair belgeler yer alıyor.

İşte Bardakçı'nın yayınladığı o beleler: 

Yorumlar