'Adana Büyükşehir'de işçi kıyımına devam

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde 31 Mart seçimlerinden sonra başlayan işçi kıyımlarının süreceği belediye başkanı Karalar tarafından açıklandı. Karalar'ın işçi kıyımını nasıl durduracağı ise merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
'Adana Büyükşehir'de işçi kıyımına devam

Bir yandan ekonominin kötü olduğunu ileri sürerek işsizliği eleştiren ana muhalefet partisi öte yandan masum vatandaşları bu durumda ekmeğinden ederek, işsiz bırakmaya devam ediyor. CHP tarafından kazanılan belediyelerde işten çıkarılan vatandaşlara her geçen yenileri ekleniyor. Özellikle de Adana Büyükşehir'de şu ana kadar çıkarılan işçilere yenilerinin ekleneceği bizzat belediye başkanı tarafından açıklandı. Belediylerde bir yandan bunlar yaşanırken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise 31 Mart seçimlerinden önce, "Hiçbir belediyede hiçbir işçinin işine dokunulmayacak, söz veriyorum" şeklindeki sözleri hala hafızalardaki yerini koruyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Millete hizmet edebileceğim bir belediye bütçesi yapıncaya kadar, işimize yaramayan, işe gelip gitmeyen, bize PKK’lı diyen, hatta işe son 6 ayda giren çalışanlarla yollarımızı ayıracağız" dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nden personel eksiltilmesini eleştirenler bulunduğunu ifade eden Karalar, “Personel çıkarmak, işçi çıkarmak elbette hoş bir şey değil. Bu kimse tarafından sevindirici karşılanmaz ama benim yol, altyapı, su ve diğer hizmetleri sizlere ulaştırmam gerek. Hizmet elbette güçle, parayla yapılır. Paranın büyük çoğunluğu çalışana maaş olarak giderse, ben vatandaşa nasıl hizmet götüreceğim? Benim çalışanlara sorumluluğum var fakat çok daha fazla sorumluluğum 2 buçuk milyon Adanalıya var. İşçisine maaş ödeyemeyen, vatandaşına hizmet edemeyen bir belediyenin başkanı olamam. Millete hizmet edebileceğim bir belediye bütçesi yapıncaya kadar, işimize yaramayan, işe gelip gitmeyen, bize PKK’lı diyen, hatta işe son 6 ayda giren çalışanlarla yollarımızı ayıracağız" diye konuştu.

Yorumlar

Ihsan bu mahluk amma zalim ha yuh be zalim.