Zürafaya üstten ısıtmalı, meyve kokteylli kış bakımı

Kışın kendini hissettirmesiyle birlikte, Gaziantep Doğal Yaşam Parkı ve Hayvanat Bahçesi'nin sakinlerinin her biri için ayrı önlem alınıyor.

Kışın kendini hissettirmesiyle birlikte, Gaziantep Doğal Yaşam Parkı ve Hayvanat Bahçesi'nin sakinlerinin her biri için ayrı önlem alınıyor. 13 yaşındaki Şakir isimli zürafa için üstten ısıtmalı sistemi devreye sokulurken, 'hasta olmasın' diye karbonhidrat derecesi yüksek meyvelerden oluşan güzel bir meyve kokteyli hazırlanıyor.

Yıl içerisinde 2,5 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlayan, 270 tür ve 4 bin 700'ü aşkın hayvanı barındıran Gaziantep Doğal Yaşam Parkı ve Hayvanat Bahçesi'nde kışlık hazırlıkları tamamlandı. Her hayvanın fizyolojik özelliğine göre farklı ısıtma sistemleri ile kış aylarının sorunsuz bir şekilde atlatılması için yoğun çaba sarf ediliyor. Gaziantep Doğal Yaşam Parkı ve Hayvanat Bahçesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Özgül Keretli, “Hayvanlarımızın çoğu Afrika’dan gelen ve tropik ortamda bulunan hayvanlar. Bahçemizde bulunan tüm hayvanların soğuktan etkilenmemesi, kışı rahat geçirmeleri için tüm önlem ve tedbirimizi aldık. Öncelikle, bahçemizdeki tüm hayvanları kışlık barınaklara aldık. Almadan önce de barınaklarda sterilize ve dezenfekte çalışması yapıldı.” dedi.

Hayvanların hastalıklara karşı direncini artırmak için aşılama işlemlerinin de yapıldığını vurgulayan Keretli, “Tüm hayvanların fiziksel, kimyasal ve biyolojik yapılarına uygun ısı sistemlerini kurduk. Özellikle bu zürafa bize yavruyken geldi. Çok itina gösteriyoruz. Kendisi şu an 13 yaşında ve ismi de Şakir. Zürafanın ortalama ısı derecesinin 16-20 derece arası olması lazım. Bu derecenin altına indiği zaman hastalıklara davetiye çıkartıyor. Biz bu dereceyi devamlı dengelemek zorundayız. Bu derece diğer hayvanlar için de geçerli. Maymunlar genelde 18-20 derecede, yırtıcı hayvanlar 15-18 derece sıcaklık istiyor. Tüm hayvanların vücut ısılarını artırmak için karbonhidrat derecesi yüksek besinlerle besliyoruz. Zürafaya özellikle mevsimin meyve ve sebzelerinin yanı sıra muz, hurma, elma, mandalin, üzüm ve inciri de yemlerine katıp veriyoruz. Bu meyve kokteyli vücut ısı derecesini yükseltiyor. Hayvanımız, zarar görmeden kışı rahat ve huzurlu bir şekilde geçirecekler.” ifadelerini kullandı.

FOK ORİON KONSER VERDİ

Hayvanat bahçesinin sakinlerinden fok balıkları için de kış hazırlıkları tamamlanmış durumda. Meksika’dan gelen eğitimcisinin gösterdiği tüm hareketleri yapan Orion isimli fok balığı, nota okunduktan sonra mikrofonlara şarkı söylemeyi de ihmal etmiyor.
CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti